DEZBATERE: Fondurile mutuale in primul semestru. Care sunt perspectivele pana la finalul anului


Activele fondurilor mutuale din Romania au continuat tendinta de crestere in primul semestru al anului, insa perspectivele investitorilor asupra riscului asumat s-au modificat. Wall-Street a consultat cei mai mari manageri de fonduri pentru a afla care au fost modificarile din primele sase luni ale anului si la ce ne putem astepta pana la finalul anului.

2 Care au fost fondurile din cadrul societatii dvs. cu cea mai buna evolutie in primul semestru?

Mihail Ion Presedinte, Raiffeisen Asset Management
Din perspective volumelor administrate, fondurile Raiffeisen Monetar si Raiffeisen Europlus au atras cei mai multi investitori. Randamentele atractive comparative cu alte intrumente de economisire, cuplate cu posibilitatea retragerii in orice moment au reprezentat avantaje apreciate de multi investitori.

Un aspect imbucurator este interesul de care s-au bucurat fondurile cu capital protejat Raiffeisen Confort, care au reusit sa contribuie aproximativ cu 10% din cresterea de peste 500 milioane lei a activelor Raiffeisen Asset Management in primul semestru al anului. Interesul mai mare pentru expunere pe piata de actiuni combinata cu protectia capitalului, alaturi de ponderea covarsitoare a volumelor investite in fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, reflecta prudenta manifestata de investitori in actualul context de piata.
Dan Nicu Director general, BRD Asset Management
Cele mai mari ritmuri de crestere s-au inregistrat pe fondurile monetare si de obligatiuni (Simfonia si Concerto), fonduri cu expunere limitata la riscuri si cu caracteristici mai apropiate de produsele bancare de economisire.
Radu Hanga Director general, BT Asset Management
Fondurile monetare au inregistrat cele mai bune evolutii, atat ca active, cat si ca randament. Acest rezultat a survenit, in special, datorita situatiei economice si politice din ultima perioada, a asteptarilor privind continuarea contractiei economiei si in acest an.
Catalin Iancu Presedinte, OTP Asset Management
Evolutia cea mai buna a avut-o fondul monetar OTP ComodisRO, pe care de altfel ne-am axat in aceasta perioada pentru a-l oferi investitorilor ca o alternativa la depozitele si conturile de economii clasice. Primul semestru ne-a adus triplarea numarului de investitori, in special investitori persoane fizice care au ales sa isi diversifice economiile cumparand unitati de fond in fondul monetar administrat de OTP Asset Management Romania.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri