DEZBATERE: Fondurile mutuale in primul semestru. Care sunt perspectivele pana la finalul anului


Activele fondurilor mutuale din Romania au continuat tendinta de crestere in primul semestru al anului, insa perspectivele investitorilor asupra riscului asumat s-au modificat. Wall-Street a consultat cei mai mari manageri de fonduri pentru a afla care au fost modificarile din primele sase luni ale anului si la ce ne putem astepta pana la finalul anului.

4 Care va fi tendinta pentru urmatoarele luni ale anului in privinta fondurilor mutuale din Romania?

Mihail Ion Presedinte, Raiffeisen Asset Management
Comparativ cu primul semestru, cand fusese reintrodus impozitul pe castig, iar impozitarea dobanzilor bancare era zero, se revine incepand cu 1 iulie la un nivel de impozitare egal intre diversele produse de economisire-investire. Revenirea la normalitate din acest punct de vedere va contribui la pastrarea atractivitatii fondurilor cu profil de risc redus in al doilea semestru.
Dan Nicu Director general, BRD Asset Management
Va continua tendinta de crestere a activelor fondurilor si in perioada urmatoare, se vor lansa produse noi, pe de alta parte este putin probabil sa apara noi actori importanti in piata.

In ceea ce priveste BRD Asset Management, in anul 2010 am lansat doua noi produse pentru acoperirea intregii game de tipuri de fonduri existente pe piata locala - un fond denominat in euro si denumit BRD Eurofond, cu plasamente in piata monetara si de instrumente cu venit fix si un fond de tip index tracker, denumit BRD Index Europa Regional, cu plasamente care urmaresc un mix de indici din pietele de actiuni din Europa Centrala si de Est (Romania, Cehia, Polonia si Ungaria).
Radu Hanga Director general, BT Asset Management
Avem nevoie de revenirea increderii in economie, piata de capital, fonduri de actiuni. Daca va persista incertitudinea, atunci in continuare fondurile monetare/obligatiuni vor fi cele care vor atrage investitorii. Ritmul de crestere a activelor in administrare pe total industrie va fi mai scazut pe final de an decat in primul semestru, iar administratorii care fac parte din grupuri financiar-bancare vor continua sa isi consolideze pozitia pe piata.
Catalin Iancu Presedinte, OTP Asset Management
Cred ca investitorii vor miza in continuare pe aceleasi tipuri de plasamente cel putin pana cand piata actiunilor si implicit a fondurilor de actiuni va intra pe un trend ascendent.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri