Q&A: Cum vad asiguratorii a doua parte a anului?


Masurile anuntate de guvern, cat si perspectiva cresterii numarului de someri si a scaderii veniturilor populatiei vor determina multi romani sa amane achizitionarea de asigurari sau sa rezilieze politele. In plus, specialistii cred ca este posibila, in a doua parte a anului, o reorientare a consumatorilor catre produsele care ofera garantii.

5 Care este prima medie pe segmentul produselor Unit-Linked in cadrul companiei pe care o reprezentati? Asteptati ca acestea sa se scumpeeasca in adoua jumatate a nului?

Cornelia Aurelia Coman director general, ING Asigurari de Viata
La ING, prima medie anuala pe segmentul de asigurari de tip unit-linked este in prezent de circa 2.000 de lei, nivel relativ similar celui din anul precedent.
Nu avem in vedere o scumpire a acestor produse.

Dimpotriva, am operat deja o serie de reduceri de taxe si am dezvoltat o noua generatie de produse unit-linked, ce ofera consumatorilor beneficii sporite si costuri mai reduse.

Florina Viziteanu Presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata
Prima anuala medie platita de clientii nostri se situeaza intre 1.500 1.800 lei in functie de tipul de produs pentru care au optat.
Mihai Popescu CEO, Aviva Romania
Prima medie este de aproape 400 euro pe an, suma insuficienta pentru necesitatile viitoare ale clientilor. Nu ma astept ca aceste produse sa se scumpeasca in al doilea semestru.
Ovidiu Racoveanu Director Asigurari de Viata, Generali Asigurari
Prima medie la Generali Asigurari pentru produse unit-linked este de peste 1800 lei/an.

Nu am operat majorari de tarife in ultimele 6 luni si nici nu avem in vedere majorari pana la sfarsitul anului. Dimpotriva, incercam sa construim produse mai simple, adaptate contextului economic.
Shaun Russel director comercial, Eureko Romania
Atunci cand vorbim de evolutia pretului trebuie sa tinem cont de comportamentul financiar al unui client si de cat doreste acesta sa investeasca.

In general, valoarea primelor medii s-a redus usor, in prima jumatate a acestui an, in contextul in care oamenii au devenit mai precauti.

Ma astept ca valoarea medie a primelor brute sa reinceapa sa creasca odata cu primele semne de revenire economica.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Setari Cookie-uri