Q&A: Ce aduce toamna in online-ul romanesc


Cu un peisaj promitator in prima jumatate a acestui an, reprezentantii mediului online din Romania privesc acum catre lunile care au mai ramas pana la finalul lui 2010 si afirma la unison ca va fi o perioada efervestecenta, dar interesanta, in timpul careia in mod sigur nu vor avea timp sa se plictiseasca.

1 1. Cum au aratat primele sase luni in piata de publicitate online din Romania?

Cristian Costache head of digital, Aegis Media
Au aratat foarte bine. Au fost multe campanii la site-uri, proiecte interesante. Sa ne concentram la urmatoarele 6 luni care promit si ele destul de mult.
Laurentiu Pop deputy managing director, Httpool Romania
Fata de 2009 estimez o crestere a bugetelor consumate cu 50% ceea ce ne-ar apropia de 10 mil de euro. In acest caz, online-ul consider ca este mediul care a crescut cel mai mult in acest an.
Calin Rotarus managing director, ARBOinteractive
Interesul advertiserilor a crescut, atat al celor traditionali cat si al multora noi.
Laurentiu Dumitrescu managing partner, Digital Star
Cu siguranta ca si in aceasta perioada piata publicitatii online si-a pastrat trendul crescator, insa este foarte greu sa facem o estimare a ritmului de crestere. In ceea ce priveste Digital Star, pot spune ca avem deja un numar mai mare de client cu care lucram, iar bugetele acestora sunt sensibil mai mari fata de perioada similara a anului trecut. Pe scurt, interesul fata de mediul online este in crestere.
Mihai Seceleanu managing director, Internetcorp
Mai bune decat aceeasi perioada din anul trecut - inregistrandu-se si o crestere valorica, probabil intre 5% si 15%.
Irina Morosanu business affairs manager, F5
In primul semestru din 2010 clientii au fost mult mai activi decat in aceeasi perioada a anului trecut, dovada interesul ridicat al acestora pentru mediul online, interes care s-a concretizat in investitii mai mari si un numar considerabil mai mare de campanii fata de acceasi perioada anului precedent. Practic, in primul semestru din 2010 comparativ cu primul semestru din 2009, s-a inregistrat o crestere a pietei de aproximativ 20%.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri