Q&A: Cum schimba redeschiderea magazinului Cocor piata de retail?


Magazinul Cocor se va redeschide sambata, dupa ce a fost inchis timp de doi ani pentru lucrari de renovare si extindere, investitia totala ridicandu-se la 24,5 milioane euro plus TVA. Ce sanse are un centru comercial cu o suprafata de 10.000 mp inchiriabili, amplasat in inima Bucurestiului, sa schimbe piata de retail si ce riscuri implica repozitionarea sa sunt doar cateva dintre intrebarile la care au raspuns specialistii consultati de Wall-Street.

3 In ce masura ar putea influenta redeschiderea Cocor mixul de chiriasi si evolutia chiriilor pe bulevardul Magheru?

Monica Barbu vicepresedinte si director al diviziei de retail, The Advisers/ Knight Frank.
Avantajul Cocor este ca retailerii beneficiaza de sinergia pe care o creeaza proiectul. Sunt insa retaileri care prin conceptul lor functioneaza mai bine intr-un spatiu stradal si isi doresc o expunere mai mare. Avantajul unui spatiu stradal este ca poate atrage si un procent din traficul pietonal din dreptul magazinului, procent de vizitatori/cumparatori care nu aveau planificata o vizita in magazine.

Intr-adevar, influenta de care vorbeam anterior se poate extinde incet-incet si asupra acestei rute Magheru Balcescu Bratianu, insa acest proces este unul pe termen mediu, chiar lung, tinand cont de conditiile actuale de piata.

In ceea ce priveste chiriile, nu vad niciun efect, trebuie sa tinem cont ca high-street este o entitate diferita, cu reguli proprii, iar proiectul Cocor este unul de dimensiuni relativ mici.
Laura Bencze research manager, CB Richard Ellis
Intr-o mica masura chiriasii din zona pietonala nu s-au relocat in Cocor si nici chiriasii din Cocor nu cred ca vor decide la un moment dat relocarea in zona stradala Magheru - Bratianu.
Carmen Ravon consultant in cadrul diviziei de retail, King Sturge
Nu cred ca pe termen scurt si mediu redeschiderea Cocor va influenta mixul de chiriasi si evolutia chiriilor de pe bulevardul Magheru, avand in vedere ca retailerii de acolo au ales locatia pentru au dorit sa fie prezenti pe o artera comerciala importanta.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri