Q&A: De unde isi cumpara romanii materiale de constructii pe timp de criza


Expansiunea tot mai puternica pe care au cunoscut-o retelele de bricolaj in ultimii ani a imbogatit alternativele romanilor care au nevoie de materiale pentru constructii sau renovari.

4 La ce materiale de constructii nu au renuntat romanii in perioada de recesiune?

Monica Hodor director general interimar, Praktiker Romania
La aceasta intrebare, as dori sa nu ofer vreun raspuns.
Dragos Bonea presedinte, Delta Distribution
Materialele de constructie au o cerere elasica, in sensul ca decizia de a construi sau a renova implica siguranta unui venit peste un anumit prag.

Scaderea si nesiguranta in privinta veniturilor datorita recesiunii ii face pe romanii cu venituri mici sa renunte sau sa amane implicarea intr-o astfel de investitie primand elementele de stricat necesitate (hrana, utilitati, imbracaminte). Nu exista un material de constructie la care sa nu se poata renunta cu nici un chip.
Sorin Cristea director de vanzari, Arcon
In ceea ce priveste materialele produse de noi, hidroizolatiile si termoizolatiile au o evolutie constant pozitiva.Chiar daca nu mai achizitioneaza produse din clasa superioara , aceste materiale apar ca si necesitate, iar cumparatorii nu renunta la ele.
Andrei Spataru managing partner, IBC Focus
Exista cateva materiale la care si daca vrei nu poti renunta: beton, fier si acoperisuri. Dar pe langa aceste aspecte, sunt si materialele si solutiile care au rolul de a reduce consumul de energie necesar casei, implicit cheltuielile de intretinere. Sunt tot mai solicitate solutiile de izolare termica.

Fiecare retailer a inteles ca miza supravietuirii pe timp de criza este un cash-flow sanatos in fata unei cifre mari de afaceri. Strategia aceasta a dus la o rearanjare a spatiului de cumparare, in care vizualul a devenit majoritar focusat pe promotii si oferte
de ultima ora , special impachetate sa fie puse direct in cos si luate acasa.Pe scurt, aranjarea marfii in stil DiY in care interactiunea cumparator produs ajunge sa fie facilitata doar de merchandising
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri