Cat ne costa vacanta de Craciun si Revelion? Vezi aici o dezbatere


Tarifele pentru vacantele de Craciun si Revelion au ramas la un nivel comparabil cu cel de anul trecut, iar jucatorii din piata intervievati de wall-street.ro sustin ca raportul calitate/pret este de multe ori in detrimentul tarii noastre fata de strainatate. Cu toate acestea, si in acest an, exista oferte pentru toate bugetele, de la 550 lei/persoana la o pensiune rustica, pana la 1.500 euro/persoana pentru o croaziera de lux.

2 Cum a evoluat perioada aleasa de catre clienti pentru a petrece vacanta in perioada Sarbatorilor de Iarna? Stau mai mult sau mai putin in vacanta?

Simona Veteleanu Director general, Travel Biz
Se observa o tendinta clara de a scurta perioada de vacanta sau cel putin perioada de calatorie. Daca inainte se vindeau, de obicei, pachete de 7 sau mai multe zile, in acest an a crescut cererea pentru pachetele 4-5 nopti si de city break-uri.
Cristian Francu CEO, Klever Travel
Cand vorbim de Vacantele cu avionul, cursele charter sunt de cele mai multe ori gandite in asa fel incat cei ce au ales sa zboare departe de casa sa aiba timp destul sa se bucure de destinatia aleasa. Daca zbori cateva ore bune si cheltui mare parte din buget pe biletul de avion ar fi pacat sa petreci la destinatie numai doua-trei zile.
In acelasi timp, recunoastem in piata o tendinta de a cauta pachete mai ieftine. Reducerea bugetului implica o inevitabila taiere de costuri. Iari costurile pot fi taiate prin doua metode simple: fie renuntam la calitatea serviciilor cumparate, fie micsoram perioada petrecuta in vacanta.

Exista romani care aleg sa isi petreaca numai una sau doua vacante pe an, insa isi doresc ca acestea sa fie vacante adevarate de cel putin 7 zile, la fel cum sunt si clienti care prefera sa se bucure de mai multe evadari si vacante in fiecare an, chiar daca isi petrec doar 2-3 zile in destinatia aleasa.

Modelul city-break-ului de week-end a fost preluat si adaptat si pentru Revelion. Astfel, romanii pot alege Revelioane de tip city-break daca doresc sa descopere un oras nou. Putem oferi si doar 2 sau 3 nopti de cazare in Capitalele europene celor care au bugetul sau doar timpul foarte limitat. Exista si multe grupuri in formare pentru vacante de 4-5 zile cu avionul, unde in functie de buget, fiecare turist poate alege sa stea la un hotel de 2, 3 sau 4 stele.

O alta solutie de scadere a costurilor si deci de incadrare in buget ar fi alegerea, acolo unde este posibil, a transportului cu autocarul care reduce la jumatate pretul transportului.
Madalina Pacuraru Managing Partner, Has Has
Anul acesta, criza economica si-a pus amprenta asupra bugetelor de vacanta ale turistilor, astfel acestia aleg vacantele mai economice, sau pentru o perioada mai scurta de timp.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri