Cat ne costa vacanta de Craciun si Revelion? Vezi aici o dezbatere


Tarifele pentru vacantele de Craciun si Revelion au ramas la un nivel comparabil cu cel de anul trecut, iar jucatorii din piata intervievati de wall-street.ro sustin ca raportul calitate/pret este de multe ori in detrimentul tarii noastre fata de strainatate. Cu toate acestea, si in acest an, exista oferte pentru toate bugetele, de la 550 lei/persoana la o pensiune rustica, pana la 1.500 euro/persoana pentru o croaziera de lux.

5 Care sunt acum cele mai cautate destinatii in tara? Dar in strainatate?

Simona Veteleanu Director general, Travel Biz
Continua sa fie cautate statiunile de pe Valea Prahovei si zona Bran-Moeciu, dar se inregistreaza un interes crescand si pentru destinatii mai putin "celebre", cum ar fi zona Parangului sau Valea Doftanei.

In ceea ce priveste destinatiile externe, raman in continuare in top destinatiile "traditionale" si cu precadere Austria, dar se observa o crestere a cererii pentru destinatiile "calde": Egipt, Dubai sau Maroc.
Cristian Francu CEO, Klever Travel
Cele mai cautate destinatii in tara raman statiunile de munte, Sinaia, Predeal, Poiana Brasov, dar si zonele Agroturistice Bran, Marginimea Sibiului sau Bucovina si Maramures. Sarbatorile de iarna in Bucovina sau Maramures sunt extreme de apreciate, insa distanta intre Bucuresti si aceste zone ramane un impediment, cel putin pentru bucuresteni. Satul romanesc, si in special cel autentic din Bucovina, Maramures sau Marginimea Sibiului, traieste Sarbatorile de Iarna intr-o atmosfera aparte. Multi romani au inteles deja asta sau isi doresc sa o descopere.

Destinaiile de Litoral, atat in Romania cat si in Bulgaria sau Grecia ofera cele mai ieftine vacante de Revelion.

In ceea ce priveste schiul si sporturile de Iarna, Bulgaria ofera fara discutie cel mai bun raport calitate/pret, in vreme ce Austria ramane destinatia preferata a pasionatilor de sporturi de iarna. Cei care nu au timp sau, din propriile calcule, nu au destui bani pentru a pleca din tara, aleg in continuare schiul in Carpati.

Foarte cautate sunt sarbatorile in capitalele europene: Budapesta, Viena, Praga, Paris sau Amsterdam. Romanii si-au facut un obicei in a se bucura de atmosfera unica pe care aceste orase de legenda o ofera de Craciun si de Revelion.

Revelioanele in Egipt pornesc de la circa 5-600 de euro/persoana, iar cele in Tunsiaia sau Cipru de la 400 de euro/persoana.

Cei cu bugete peste medie, prefera destinatii exotice precum Dubai, Tailanda sau Croazierele de Revelion.
Aceste croaziere au tarife pornind de la 1.500 de euro persoana, prohibitive pentru multi insa tentante pentru o anumita clasa de turisti. Mai mult decat atat, romanii care isi permit sa aiba vise frumoase si o adevarata pasiune pentru a calatorii, aleg vacante cu adevarat speciale, precum Revelionul in Japonia la circa 1.800 euro/persoana sau in Africa de Sud cu tarife de peste 2.900 euro/persoana.
Madalina Pacuraru Managing Partner, Has Has
Printre cele mai cautate destinatii de iarna din tara noastra se numara Valea Prahovei, Maramures, Sibiu, Apuseni, si Bucovina.

In ceea ce priveste destinatiile externe, putem spune ca Austria ramane in topul preferintelor turistilor, urmata de Elvetia, Italia, Bulgaria, chiar Slovacia si Slovenia pentru pasionatii de schi, iar pentru iubitorii plajelor insorite si a destinatiilor exotice, cele mai cautate sunt Thailanda, Bali, Maldive, Dubai si Egipt.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri