Q&A: Cum vor evolua tarifele RCA si Casco in 2011?


Sapte societati de asigurare au notificat pana in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora. Citeste o dezbatere cu patru specialisti din piata cu privire la cum ar putea evolua tarifele de prima RCA si Casco in 2011.

4 In ce conditii asigurarea RCA nu acopera daunele?

Razvan Pavel director tehnic auto, Groupama Asigurari
Conditiile de asigurare sunt foarte clar definite in Normele tehnice emise de catre CSA. Sunt conditii standard, care nu difera de la un asigurator la altul. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul ca in acest an Groupama Asigurari va incerca sa se diferentieze fata de competitorii sai oferind o serie de servicii suplimentare care vor crea valoare adaugata pentru asiguratii care decid sa incheie polita RCA la compania noastra. Astfel, asigurarea RCA va produce un beneficiu direct si pentru cel ce o cumpara, nu doar prin acoperirea raspunderii acestuia fata de o persoana pagubita in urma unui eveniment rutier.
Cristian Fugaciu director general, Marsh Romania
Conform Normei CSA, articolele 27 si 28.
Alexandru Pintilie administrator delegat, Pintilie Broker de Asigurare
Polita RCA nu acopera daunele provocate masinii soferului vinovat de incident si nici daunele cauzate in evenimente rutiere in care, la data accidentului , polita RCA nu era valabila.
Augustin Pop director general, Asigura-ieftin.ro
Conditiile sunt diverse si sunt prevazute de art. 27 din Normele CSA privind RCA, printre care:
- prejudiciile suferite de catre conducatorul auto rspunztor de accident;
- prejudiciile cauzate in situatiile in care nu se face dovada valabilitatii la data accidentului a asigurarii RCA;
- amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligat proprietarul, utilizatorul sau conducatorul vehiculului asigurat;
- prejudiciile produse prin accidente survenite in timpul operatiunilor de incarcare si de descarcare, acestea constituind riscuri ale activitatii profesionale;
- prejudiciile cauzate prin utilizarea unui vehicul in timpul unuio atac terorist sau razboi, daca evenimentul are directa legatura cu respectivul atac sau razboi.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri