Q&A: Cum vor evolua tarifele RCA si Casco in 2011?


Sapte societati de asigurare au notificat pana in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora. Citeste o dezbatere cu patru specialisti din piata cu privire la cum ar putea evolua tarifele de prima RCA si Casco in 2011.

7 Care este durata medie pe care un vehicul o petrece in service in functie de avariile avute?

Razvan Pavel director tehnic auto, Groupama Asigurari
O valoare medie este irelevanta. Ar trebui sa facem distinctie intre RCA si Casco, intre o dauna majora si una medie sau minora, si nu in ultimul rand intre tipul de service care efectueaza reparatia daca este un service independent sau este membru al unei retele de dealeri. Chiar si prin diferentierea acestor categorii, s-ar putea ca rezultatul sa nu fie comparabil la nivel de piata.
Cristian Fugaciu director general, Marsh Romania
Daunele sunt variate si necesita un timp de reparatie diferit.

Din experienta noastra pentru o dauna de valoare si complexitate medie, vehicolul petrece in service in jur de 5 zile, o saptamana.

La aceasta perioada se adauga, dupa caz, timpul necesar comandarii si livrarii pieselor care variaza foarte mult.

Timpul petrecut de masina in service reprezinta un cost indirect pentru proprietar, acesta fiind nevoit pe perioada de imobilizare a masinii sa foloseasca un mijloc de transport alternativ.
Alexandru Pintilie administrator delegat, Pintilie Broker de Asigurare
Este destul de dificil de spus, pentru ca procesul de reparatie difera de la un caz la altul, insa in medie ar trebui sa dureaze aproximativ 1-2 saptamani. Un alt factor important este relatia dintre service-ul ales si societatea de asigurari la care vehiculul este asigurat.
Augustin Pop director general, Asigura-ieftin.ro
In functie de gravitatea accidentului intre 7 si 30 de zile.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri