Q&A: Cum vor evolua tarifele RCA si Casco in 2011?


Sapte societati de asigurare au notificat pana in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora. Citeste o dezbatere cu patru specialisti din piata cu privire la cum ar putea evolua tarifele de prima RCA si Casco in 2011.

8 Firmele de asigurari ofera masini in perioada cat vehiculul avariat sta in service?

Razvan Pavel director tehnic auto, Groupama Asigurari
Firmele de asigurari nu ofera masini pe perioada in care autovehiculul este blocat in service de obicei, aceste autovehicule sunt oferite de catre service-ul care efectueaza reparatia in parteneriat cu asiguratorul (durata reparatiei si durata rent-a-car trebuie sa fie balansate).

O alta varianta de a oferi aceste autovehicule la schimb, cum sunt denumite, este aceea prin care asiguratorul acorda, in baza unei prime suplimentare, prin intermediul unui furnizor extern, serviciul de asistenta rutiera.

In functie de nivelul de acoperire, acest serviciu poate include si un autovehicul la schimb pentru un anumit numar de zile. Un astfel de serviciu va fi disponibil si in cazul politei Casco de la Groupama Asigurari.
Cristian Fugaciu director general, Marsh Romania
Acest serviciu este unul aditional politei Casco si este oferit de foarte putini asiguratori. Serviciul nu este popular printre clientii romani.
Alexandru Pintilie administrator delegat, Pintilie Broker de Asigurare
Acesta este un serviciu pe care multe societati de asigurari il ofera, unele sub forma de bonus, iar altele ca optiune suplimentara, contra cost - depinde de caracteristicile produsului. Daca asiguratul a optat, la incheierea politei Casco pentru asistenta rutiera in care este inclus si acest serviciu de a dispune de o masina pe durata reparatiei propriului autovehicul, va beneficia cu siguranta de o masina la schimb.
Augustin Pop director general, Asigura-ieftin.ro
Prin conditiile contractuale Casco unele societati de asigurare au prevazute si diverse bonus-uri cum ar fi autoturism la schimb pe timpul reparatiei.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri