Q&A - Care va fi tendinta fondurilor mutuale in acest an


Fondurile de investitii din Romania au incheiat un 2010 in care activele au ajuns la nivele istorice. Citeste estimarile specialistilor consultati de wall-street.ro privind dinamica acestei industrii, surprizele posibile, tendinta administratorilor de fond si recomandarile de investitie.

3 Ce surprize pot aparea din aceasta industrie?

Mihail Ion presedinte, Raiffeisen Asset Management
Dupa cum am aratat deja, industria fondurilor mutuale din Romania are un potential ridicat de dezvoltare, in consecinta ar fi firesc ca din ce in ce mai multi jucatori din piata sa incerce sa expoateze acest potential.

Razvan Rusu director de investitii, Certinvest
Piata in momentul de fata a acoperit in mare masura toate directiile standard de investitii, viitorul cred ca va veni din proiecte(fonduri) speciale dedicate unor segmente de clienti bine definite.

Aici ma refer la fonduri de investitii pentru clienti institutionali sau pentru clienti care isi doresc anumite tematici investitionale neconventionale (arta, sectoare economice specifice, samd).
Claudia Racovitan director general, Intercapital Investment Management
Sper ca in aceasta industrie sa apara surprizele placute, cum ar fi imbunatatirea contextului economic intern si international si scaderea aversiunii la risc, ceea ce va conduce investitorii si spre investitii in fonduri mutuale de actiuni si diversificate.

Dar intr-o perioada atat de volatila surprizele neplacute nu sunt excluse si cred ca este bine sa fim atenti la semnalele pe care ni le da piata financiara.
Maria-Magdalena Sirghe presedinte CA, Vanguard Asset Management
Sunt posibile modificari de natura legislativa, menite sa alinieze legislatia romaneasca cu cea europeana.
Florin Dolea director executiv, Pioneer Asset Management
Deja observam o crestere a interesului pentru fondurile cu plasamente pe piete / valute straine, aspect care ma astept sa continue in 2011. Surprize? Nu cred.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri