Cum sa deschizi o spalatorie auto self-wash


Cum sa deschizi o spalatorie auto self-wash


BUGET
AFACERE

50000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Spalatorie auto self wash

Valentin Tache este un tanar antreprenor din Gaesti, un mic oras in Dambovita. Dupa ce s-a lovit de cateva esecuri in antreprenoriat, a decis sa puna bazele unei spalatorii auto self wash, dat fiind faptul ca detinea un teren neocupat. 

In toamna anului 2018 a inceput procesul de ridicare a businessului, iar timp de un an a lucrat la amenajarea a doua piste. Tot in acest timp, a luat legatura cu un avocat care l-a ajutat cu actele necesare deschiderii businessului. 

Tache precizeaza ca a pornit la drum cu 10.000 de euro, crezand ca ii va fi foarte usor sa ridice doua piste la spalatorie. Insa calculele initiale au fost date peste cap si, dupa cum spune acesta, fara linii de credit deschise nu ar fi reusit sa isi duca la bun sfarsit businessul. Celor 10.000 de euro investiti li s-au adaugat alti 40.000, pentru ca spalatoria sa inceapa sa functioneze. 

AVA Wash a fost inaugurata pe 27 septembrie 2019, iar la momentul respectiv era singura spalatorie de acest fel din oras.

In prezent, AVA Wash are patru piste si trei aspiratoare necesare curatarii interiorului masinilor, pentru care antreprenorul a mai fost nevoit sa investeasca inca 70.000 de euro (tinand cont si de crizele in lant pe care le traversam si care au generat scumpiri). De asemenea, consumabilele utilizate pentru functionarea businessului (soluțiile) il costa lunar circa 1.000 de euro

Nu in ultimul rand, preturile la AVA Wash pornesc de la 3 lei/ 2 minute

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • materiale de constructie
  • aparatura necesara
  • parteneriate cu diferiti furnizori
  • teren
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri