Microberarie


Microberarie


BUGET
AFACERE

200000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

72 luni

O afacere de amploare, care va poate transforma intr-un adevarat berar al Romaniei

Berea artizanala poate fi atat o pasiune, pentru ca, da, poti sa iti faci singur berea in casa, dar se poate transforma si intr-o afacere profitabila. Berea proaspata este o alternativa mai sanatoasa la berea industriala si incepe sa fie gustata de tot mai multi romani. 

Insa, pentru a trece de la pasiune la afacere veti avea nevoie de o investitie serioasa, cu un timp de implementare relativ mare, dar si cel putin 5-6 ani pentru recuperarea investitiei. Nu neglijati faptul ca veti avea nevoie de expertiza in producerea berii, nefiind un proces usor si la indemana oricui.

Totusi, cea mai mare provocare a unei afaceri de aceasta amploare este gasirea de finantare. Bancile sunt in general reticente sa finanteze start-up-uri, mai ales daca vorbim de investitii destul de mari, ca in acest caz. Insa, nu va descurajati, exista si alte alternative de finantare. 

Puteti incerca sa atrageti un business-angel in afacere, care sa vina cu o parte din capitalul de care aveti nevoie, sau sa incercati varianta fondurilor europene. Bursa, in speta piata AeRO dedicata IMM-urilor, poate fi, de asemenea, o solutie de finantare.

Cert este ca o microberarie este o afacere la care veti avea nevoie de sume considerabile pentru a demara productia, de instalatii de productie si imbuteliere, efectiv fiind o microfabrica. Insa, automatizarea procesului, desi scumpa, va reduce nevoia de forta de munca, o astfel de afaceri putand functiona cu pana la 10 oameni.

Multe dintre procese pot fi in continuare facute manual, cum este cazul etichetarii sticlelor, sau semi-automat. De exemplu, microberaria Zaganu functioneaza cu doar 8 oameni si are si cateva procese manuale in productie. WALL-STREET.RO a relatat pe larg povestea celor doi tineri care au lansat berea Zaganu. Cititi-o si invatati din experienta si provocarile lui Alexandru si Laurentiu.

Ca dovada ca este o piata in crestere si consumatorii isi doresc bere proaspata, in Romania au aparut in ultimii ani cativa producatori de succes de bere artizanala, printre cele mai populare beri proaspete fiind Sikaru (o microberarie din Bucuresti), Zaganu (satul Maneciu-Ungureni, judetul Prahova), Terapia Gold si Terapia Platium (in Timisoara), dar exista si o mini-berarie corporatista detinuta de Ursus Breweries in Cluj-Napoca (Fabrica de Bere Ursus).
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • O instalatie de producere a berii
  • Instalatia de imbuteliere
  • Terenul si cladirea in care sa amplasati instalatiile
  • Retetele si expertiza unui berar

Vor sa incerce aceasta idee:  26 din 29

Sursa foto: bere_Shutterstock
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri