O afacere cu ceasuri de mana din lemn


O afacere cu ceasuri de mana din lemn


BUGET
AFACERE

30000 €


TIMP
NECESAR

3 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

48 luni

O idee noua care da ora exacta in afacerile cu ceasuri

O afacere cu ceasuri din lemn pentru mana este o idee noua in peisajul antreprenorial din Romania, implementata cu succes deja de doi tineri din Suceava. Dar acest lucru nu inseamna ca o astfel de afacere nu poate fi viitorul vostru pariu in business. 

Pentru a produce ceasuri din lemn pentru mana aveti nevoie de o serie de materiale: esente de lemn pentru cadran si carcasa, curele si mecanismele fine ale ceasului. De asemenea, este necesar un taietor de lemn special, denumit CNC hobby, care poate fi cumparat din SUA, pentru a testa cateva prototipuri de ceas si care costa 1.000 de dolari. La acestea adaugati un atelier in care sa lucrati.

Totusi, pe langa materialele necesare, foarte important este studiul. Nu vorbim de cursuri de specialitate, ci de documentare despre ceasuri si modul in care functioneaza si care pot fi construite, documentare care trebuie sa implice atat teorie, cat si practica efectiva prin dezasamblarea unor ceasuri pentru a vedea mecanismul dupa care functioneaza. La inceput de drum in aceasta afacere, nu strica sa aveti alaturi si un ceasornicar bun, cu ani buni de experienta, de la care sa furati meseria. Iar ca afacerea sa dea roade si sa vindeti ceasurile, trebuie sa va ganditi la o strategie de promovare si sa investiti in promovare, in special online, in crearea unui site si a unei pagini de Facebook. 

Pentru a va inspira in alegerea voastra, puteti citi povestea lui Iosif si Ruben, doi prieteni din copilarie, care au implementat aceasta idee unica in Romania, cu ceasuri din lemn pentru mana, pe care acum le vand si in SUA, Dubai si Marea Britanie. 

Ei sustin ca afacerile cu ceasuri, fie ele din lemn sau din metal, vor fi in continuare de succes pentru ca ceasurile sunt vazute ca un accesoriu functional si cu valoare estetica. Ceasul ramane in continuare unul din putinele accesorii care reprezinta prestanta si confera stil si status social purtatorului, ceea ce garanteaza in continuare cererea si chiar intrarea pe segmentul de lux, considera fondatorii Noah.


De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Atelier si taietor de lemne
  • Materiale pentru realizarea ceasurilor: esente de lemn, curele si mecanisme fine ale ceasului
  • Un angajat (doar daca doriti sa extindeti afacerea)
  • Mult studiu despre ceasuri
  • Un site al firmei si investitii in promovare online/offline, in functie de strategia voastra

Vor sa incerce aceasta idee:  8 din 8

Sursa foto: Ceas din lemn Noah
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri