O afacere creativa: business cu genti pictate


O afacere creativa: business cu genti pictate


BUGET
AFACERE

5000 €


TIMP
NECESAR

4 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Afacere cu genti din piele naturala pictate manual: cum pui bazele unui business creativ

Daca esti pasionat de design, marochinarie si tot ce tine de moda, o afacere in industria fashion poate fi calea potrivita pentru a incerca antreprenoriatul. Romanii sunt tot mai interesati sa consume branduri romanesti, iar industria de haine si accesorii a explodat in ultimii ani, asa ca poate e momentul sa iti transpui viziunea artistica in aceasta zona.

Fie ca vorbim de haine sau accesorii, trebuie sa stii ca nu e musai sa ai studii de specialitate in acest domeniu. Multi antreprenori au creat cateva piese care ulterior s-au bucurat de multa popularitate pe piata, determinandu-i astfel sa renunte la joburile pe care le detineau si sa se dedice pasiunii lor. Tine cont insa ca daca vrei ca afacerea ta sa aiba succes si sa fie sustenabila, cursurile de specialitate iti pot fi de folos pe parcurs, chiar daca nu doresti sa te amesteci in procesul de productie si preferi doar sa ramai in zona creativa sau de management.

Un astfel de business este Lyria, fondat de Armina Popeanu in urma cu cativa ani, dupa ce a renuntat la arhitectura. Armina produce in fabrica de la Brasov genti pictate, asupra carora isi transpune viziunea artistica. Pornita dintr-o pasiune, afacerea promite sa ii genereze, la trei ani de la infiintare, vanzari de pana la 250.000 de euro.

Cand pui la cale un astfel de business trebuie sa tii cont de mai multe aspecte. In primul rand, trebuie sa te decizi in ce masura si in ce zone de business te vei implica: design, productie, management sau toate. Vei avea nevoie de o echipa de profesionisti care sa te ajute in toate procesele de realizare a gentilor, care sa te sfatuiasca ce materiale si piele trebuie sa folosesti si in ce masura poti slefui produsul dupa propria viziune.

In al doilea rand, forta de munca din industria textila si de marochinarie, odata una dintre principalele motoare de crestere ale economiei romanesti, se confrunta cu provocari din ce in ce mai mari. Romania pare sa nu mai ai aiba oameni calificati in aceasta industrie si din cauza salariilor destul de mici oferite in productie, migratia si abandonul sunt destul de mari. Tine cont ca, indiferent de capacitatea de productie, ai nevoie de personal calificat.

In acest caz, poti apela la o fabrica sau atelier care produce si pentru alte branduri si sa externalizezi productia sau iti poti pune pe picioare propria hala. Tine cont insa ca ai nevoie de o investitie destul de mare pentru a dota fabrica cu echipamentele si utilajele necesare, investitie ce ar putea depasi nivelul sutelor de mii de euro. In cazul Arminei, care a achizionat o fabrica la Brasov, unde si-a mutat productia, suma investita s-a ridicat la 250.000 de euro.

Daca in schimb optezi pentru externalizare, o investitie initiala de 5.000 de euro pentru materiale, accesorii si achitarea parteneriatului pentru o prima colectie, iti sunt suficienti.

De asemenea, trebuie sa tii cont de relatia cu furnizorii de la care alegi sa achizitionezi materiale si piele. Majoritatea antreprenorilor le importa deoarece piata romaneasca este insuficient dezvoltata.

Nu in ultimul rand, ai nevoie de un canal de vanzare. Multi opteaza in prima faza pentru un magazin online sau pentru amenajarea unui showroom in cadrul fabricii, dar daca nu detii o astfel de unitate, sa vinzi online este cea mai buna varianta.

Poti citi mai multe despre un astfel de business si povestea Lyria aici.

 

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • fabrica proprie (echipamente si utilaje necesare) sau externalizarea productiei
  • furnizori de marochinarie, materiale, accesorii
  • magazin online
  • cursuri de design/productie
  • personal calificat
  • promovare in social media
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri