Afacere cu ciuperci: venituri de milioane de lei


Afacere cu ciuperci: venituri de milioane de lei


BUGET
AFACERE

500000 €


TIMP
NECESAR

24 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

48 luni

Afacere cu ciuperci: venituri de milioane de lei

 Lansarea unei afaceri in agricultura iti poate aduce venituri insemnate. Totusi, inainte de a pleca la drum intr-un astfel de business, trebuie sa fii constient de provocarile pe care urmeaza sa le intampini si sa fii inzestrat cu rabadare si determinare.

In materialul de astazi va prezentam o afacere cu ciuperci desfasurata pe un teren cu o suprafata de 7.000 mp, pe care sunt construite sase sere de productie de ciuperci champignon, suprafata de cultura fiind de peste 1.500 mp. Investitia se ridica la jumatate de milion de euro, prin intermediul careia au fost achizitionate utilaje, instalatii, linii de procesare si ambalare, mijloace de transport cu temperaturi controlate, etc.

Inainte de a pleca la drum intr-un astfel de business, trebuie sa fii constient de provocarile pe care le vei intampina in ceea ce priveste lipsa personalului, multi antreprenori aduc adesea in discutie problemele pe care le intampina in gasirea angajatilor potriviti.

O buna administrare a serelor va poate aduce, dupa numai doi ani, o recolta de 300.000 kg de ciuperci, veniturile aferente ajungand la circa 2 milioane de lei.

Parteneriatele cu marile supermarketuri pot deveni vitale pentru aceste tipuri de afaceri, prin intermediul lor iti poti vinde o capacitate insemnata din productie. Pe langa parteneriate, un alt lucru ce iti va asigura stabilitatea si o mai mare deschidere catre cumparatori sunt certificarile privind calitatea. Certificarea GLOBAL.A.P. este cel mai raspandit standard din lume privind bunele practici in agricultura care se acorda unui produs, atestand ca acesta respecta cele mai inalte standarde internationale de calitate si siguranta alimentara.

Printre avantajele certificarii pentru producatori se numara:
- un venit mai stabil pentru producator
- garantarea preluarii de catre retaileri a intregii cantitati de produse certificate
- acces la piete de desfacere locale si globale noi


Despre o afacere ca aceasta puteti citi aici.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • teren
  • parteneriate cu supermarketuri
  • mijloace de transport cu temperaturi controlate
  • linii de procesare si ambalare
  • sera

Vor sa incerce aceasta idee:  2 din 3

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri