Afacere cu gemuri si siropuri de zmeura


Afacere cu gemuri si siropuri de zmeura


BUGET
AFACERE

30000 €


TIMP
NECESAR

36 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

84 luni

Cum poti pune bazele unui business cu gemuri si siropuri de zmeura

Paul Capusan a decis in 2015 sa puna bazele unui business cu siropuri si gemuri din zmeura, pe care le comercializeaza acum sub brandul Delicium.

A inceput initial, cu o suprafata de un hectar pentru ca mai apoi sa cultive zmerura pe un un teren de sapte hectare.

Pentru o suprafata de un hectar, Paul a investit initial 25.000-30.000 euro, investite care a cuprins infiintarea culturii, sistemul de irigatie, plantele si ingradirea.

De-a lungul celor sase ani, impreuna cu familia sa au investit peste 500.000 euro, totul din fonduri proprii. Antreprenorul spune ca pe viitor si-ar dori sa atraga si fonduri europene care sa ii ajute in cresterea constanta.

Gemurile si siropurile sunt toate produse intern, iar capacitatea de productie pentru siropuri este de 1.000 litri pe zi, iar pentru gemuri 300-400 kg pe zi.

Business-ul Delicium a fost afectat in timpul pandemiei, cel putin in primele trei luni cand au avut cele mai slabe vanzari posibile. Insa, din martie-aprilie au trebuit sa se adapteze noului context pandemic si au devenit mai activi in mediul online.

„Am reusit sa triplam vanzarile pe 2020 cu un efort de 10 ori mai mare. Am terminat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 350.000 lei”, precizeaza Paul Capusan.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri