Afacere cu lavanda pe un hectar


Afacere cu lavanda pe un hectar


BUGET
AFACERE

7000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

O afacere de nisa pentru agricultorii la inceput de drum

In general o afacere cu lavanda este alegerea tinerilor fermieri, fara prea multa experienta in cultivarea cerealelor sau a plantelor traditionale. Asta si pentru ca o cultura de lavanda poate fi inceputa pe o surpafata de test minima, de 0,5 hectare. Pentru ca este o afacere de nisa, nu exista in general mari fermieri care sa concureze pe aceasta piata, ceea ce este un mare avantaj.

Investitia in pregatirea culturii poate ajunge si la 1.000 de euro pe hectar si include plantarea butasilor de lavanda (toamna sau primavara), aratul, frezatul, etc, cu echipamente inchiriate. Daca vreti sa deveniti agricultor cu acte in regula, va trebui sa investiti mai mult in cumpararea utilajelor de arat, frezat si recoltat lavanda. 

Butasii de lavanda pentru un hectar costa minim 700 - 1.000 de euro, in functie de soiul ales, iar pretul terenului pentru cultura este variabil, in functie de zona. Ideal ar fi sa instalati si un sistem de irigatii prin picurator, care va creste semnificativ costul investitiei (1.500 euro), dar si randamentul culturii.

Daca optati pentru mecanizarea productiei, va trebui sa plantati butasii pe randuri la o distanta mai mare si, ulterior, sa inchiriati o masinarie de recoltat. Altfel, veti avea nevoie de o motocoasa si, posibil, de 1-2 oameni care sa va ajute la recoltare.

Multi agricultori anunta profituri de pana la 8.000 de euro la hectar, insa cel mai bine este sa luati in calcul un scenariu conservator, in care veti reusi sa faceti doar 5.000 de euro la hectar. Oricum, si in aceste conditii, v-ati recupera investitia in doi ani.

Comercializarea lavandei se poate face in stare proaspata sub forma de saculeti, ghivece sau buchetele catre retail, dar poate fi vanduta si catre producatorii de uleiuri esentiale, in cantitati mari. Pretul de vanzare catre acesti producatori va fi mai mic, dar veti avea garantia vanzarii intregii productii. Puteti, de asemenea, sa gasiti usor si parteneri externi pentru export.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • minim jumatate de hectar de pamant
  • butasi de lavanda
  • sistem de irigatii cu picurator (optional)
  • motocoasa
  • utilaje de arat si recoltat (optional); se pot inchiria

Vor sa incerce aceasta idee:  179 din 191

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri