Afacere cu trufe


Afacere cu trufe


BUGET
AFACERE

18000 €


TIMP
NECESAR

48 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

60 luni

O afacere exclusivista cu trufe: unele exemplare pot fi vandute cu mii de euro

Trufele sunt cele mai scumpe ciuperci din lume si, de aceea, daca aveti rabdare, o afacere cu trufe se poate dovedi foarte profitabila. Trufele sau diamantele negre, dupa cum li se mai spune, sunt o specie foarte scumpa de ciuperci, care cresc in pamant, intr-o relatie simbiotica cu anumiti arbori.

Poate ca cea mai simpla varianta de a gasi trufe este sa va apucati sa colindati padurile de stejari, carpeni sau pin alaturi de cativa copoi antrenati sa gaseasca trufe, insa randamentul unui astfel de demers nu va fi foarte mare. O plantatie de puieti micorizati se va dovedi un bun pariu, daca veti investi pana la 20.000 euro la hectar. O combinatie de puieti de stejar si alun este des folosita pentru a putea beneficia de recoltarea timpurie, in cazul alunilor, si de durata prelungita a productiei, in cazul stejarilor (pana la 50 de ani). In cazul alunilor plantati, veti putea recolta si alune, care vor putea fi valorificate la preturi de 5 euro pe kilogram

Astfel, primele recolte de trufe vor putea fi valorificate in 3-4 ani de la plantarea puietilor, cand alunii vor creste, dar, in general, productia maxima de trufe se obtine incepand cu anul 8 al plantatiei, cand ajung la maturitate stejarii. Atunci puteti recolta chiar si 250 de kilograme, dar cel mai bine este sa va faceti planul cu o estimare medie de 150 kg la hectar.

Densitatea poate ajunge la 700 de puieti pe hectar, iar printre alte investitii pe care este posibil sa le faceti anual se numara analiza solului, frezarea, curatarea de ierburi si udarea copacilor in verile secetoase.

Trufele se comercializeaza la peste 100 de euro kilogramul, dar acele exemplare foarte mari, ce-i drept si rare, pot fi vandute la preturi nebanuite. La trufele albe vorbim deja de preturi de peste 3.000 euro pe kilogram.

Sursa: Agrointel

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un hectar de teren pentru plantat puietii
  • Puieti de arbori micorizati (stejar, carpen, pin sau alun)
  • Caini antrenati sa gaseasca trufe
  • Fertilizatori (optional)

Vor sa incerce aceasta idee:  37 din 40

Sursa foto: trufe, Shutterstock
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri