Cat costa infiintarea unei plantatii de salcie energetica


Cat costa infiintarea unei plantatii de salcie energetica


BUGET
AFACERE

30000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

36 luni

Ce avantaje iti poate aduce o plantatie de salcie energetica

Plantatiile energetice pot fi de mai multe feluri (salcia energetica, salcam, plop, miscantus, paulownia etc.) insa soiul cel mai raspandit este salcia energetica, planta care reprezinta un procent de peste 70% din totalul de plantatii energetice cultivate.

Realizarea unui hectar de salcie energetica poate costa 2.800 euro. Ulterior, prin specializarea cultivatorilor, prin aparitia unor utilaje speciale necesare pentru plantatii de salcie energetica si datorita materialului saditor produs in Romania, costul realizarii unui hectar de plantatie de salcie energetica s-a redus la 1.700-2.200 euro, in functie de starea terenului. Aceasta investitie se recupereaza in al patrulea an de la plantare.

Salcia energetica se considera matura dupa anul III. Recolta, obtinuta la umiditate de recoltare de 40-45%, este de 25-30 de tone pe an pentru un hectar. Recoltarea este recomandat sa se realizeze din doi in doi, in aceste conditii cantitatea recoltata dublandu-se.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • teren
  • material saditor
  • utilaje recoltare

Vor sa incerce aceasta idee:  21 din 26

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri