Cultura care iti asigura incasari pe urmatorii 40 de ani


Cultura care iti asigura incasari pe urmatorii 40 de ani


BUGET
AFACERE

1900 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

36 luni

Cati bani iti poate aduce o cultura de trufe

Costurile minime de infiintare a unui hectar sunt de circa 19.000 de euro, la care se adauga ingradirea terenului, sistemul de irigare si achizitia de utilaje si echipamente pentru intretinerea culturii.

Suprafata minima cu care poate fi inceputa o cultura trufiera este de 1.000 mp, iar pentru a obtine un profit mai mare specialistul recomanda un teren de 5.000-10.000 mp. Pentru dezvoltarea trufelor terenul trebuie sa fie alcalin, calcaros si cu un schelet elevat. In acest sens, este necesara efectuarea unei analize pedo-geografice asupra terenului pentru a stabili tipul de trufa si planta suport pentru infiintarea culturii.

Pe o suprafata de un hectar pot fi plantati 700 de puieti micorizati. Alunul produce alune din al 3-lea an, circa 2-3 kg pe planta, in anul 6-7 aproape 7-8 kg de alune pe planta, iar la maturitate produce chiar peste 15 kg pe planta. Culturile trufiere pot intra in productie incepand cu al 4 – lea sau al 5 - lea an.

Un soi foarte apreciat, cu incasari la hectar de pana la 20.000 de euro, este Tonda Gentile micorizat cu miceliu de trufa. Alunul creste de regula sub forma de tufe, cu tulpini drepte, putin ramificate, ce ating o inaltime de 5 – 6 m.

Productia de trufe negre pe o plantatie de un hectar se situeaza intre 120-150 de kg. Pretul trufelor negre este cotat in bursa si a variat anul trecut intre 100-800 euro/kg in functie de tipul de trufa, iar pentru cele albe pretul a trecut de 2.500 euro/kg.

Mai multe detalii despre ce presupune o afacere cu aluni si trufe puteti descoperi aici.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • teren de 5.000 mp
  • puieti aluni micorizati
  • utilaje si echipamente pentru intretinerea culturii
  • sistem de irigare
  • sistem ingradire teren
  • caini dresati

Vor sa incerce aceasta idee:  25 din 27

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri