Cultura de zmeura si mure, o afacere profitabila


Cultura de zmeura si mure, o afacere profitabila


BUGET
AFACERE

5000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

36 luni

Ce profit iti poate aduce o afacere cu zmeura si mure

Pentru a avea o afacere profitabila, cei interesati trebuie sa plece de la minim 2.000 mp si pot ajunge pana la cateva hectare de teren. Pentru cei 2.000 mp sunt necesari 1.800 de drajoni de zmeur sau 900 de butasi de mur. Costul pentru un drajon de zmeur este de 2-3 lei (pretul difera in functie de soiuri – polka, veten, cayuga, opal, rubin, citrya), respectiv 4-5 lei pentru un butas de mur (thornfree si navaho).\\

Plantarile se realizeaza din luna lui octombrie pana la sfarsitul lui noiembrie sau primavara, de la sfarsitul lui februarie-martie si putin din aprilie. Terenul trebuie pregatit in prealabil (discuire), agricultorul fiind nevoit sa ia in calcul, ca si cost adiacent, si forta de munca pentru plantare (la 2.000 mp sunt necesari circa trei oameni pentru doua zile).

Cel mai bun pret per kilogram in cazul zmeurei poate fi obtinut la inceputul lunii iunie sau la sfarsit de august-septembrie (15-16 lei per kg), in timp ce in privinta murelor pretul cel mai ridicat poate fi obtinut in iulie si la final de august-septembrie (17 lei/kg).

Puteti afla mai multe detalii despre ce presupune o afacere cu zmeura si mure din articolul acesta.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • teren de 2.000 mp
  • drojoni de zmeur
  • butasi de mur
  • personal pentru plantare (2-3 oameni)

Vor sa incerce aceasta idee:  28 din 30

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri