Ferma de legume bio


Ferma de legume bio


BUGET
AFACERE

20000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

O afacere cu legume bio necesita un buget mediu, dar cunostinte speciale

Afacerile cu produse bio au luat elan in Romania in ultimii ani, avand in vedere ca tot mai multi oameni sunt preocupati de sanatate. Ca urmare, multi agricultori au inceput sa profite de acest trend si sa dezvolte ferme de legume bio. Totusi, chiar si multi tineri corporatisti, fara o experienta prealabila in agricultura, pariaza in acest domeniu si pun pe picioare mici plantatii. Nutrivega este una dintre afacerile cu legume netratate chimic despre care a scris WALL-STREET.RO. Cititi povestea celor trei tineri corporatisti care reusesc sa aduca legume curate bucurestenilor tocmai dintr-un sat izolat din Vaslui.

Pentru o ferma de legume bio, veti avea in primul rand nevoie de terenul agricol, care trebuie sa fie testat si certificat pentru a produce legume ecologice. Daca acesta nu respecta normele, referitoare la concentratiile de pesticide din sol, veti avea nevoie de o perioada de 3-5 ani pentru conformare. In general, pentru a incepe o afacere cu legume bio, veti avea nevoie de cel putin un hectar de teren, astfel incat sa asigurati chiar din primul an un flux constant de produse, dar si pentru a avea suficient loc pentru instalarea solariilor.

Atestatul de producator bio este obtinut dupa circa 3 ani si veti avea nevoie, cel mai probabil, de un consultant care sa va ghideze in acest demers.

Pentru transportul in conditii bune al legumelor, direct la clienti sau catre supermarketuri, va trebui sa cumparati sau sa inchiriati si o masina frigorifica. Costul acesteia variaza de la cateva mii de euro (second-hand), pana la cateva zeci de mii de euro, pentru un automobil nou. 

Retineti ca nu este suficient sa cumparati pesticide bio si sa nu tratati cu alte substante chimice legumele plantate, dar si semintele si rasadurile trebuie sa fie bio. 

O afacere cu legume bio nu implica investitii foarte mari, dar veti avea nevoie de minim 20.000 euro pentru a cumpara cel putin un hectar de teren, pentru a construi 1-2 solarii si pentru achizitia unei masini frigorifice. De asemenea, trebuie sa aveti cunostinte de agricultura sau sa angajati un fermier de profesie care sa va ajute.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Teren agricol, minim un hectar
  • Atestatul de producator bio
  • O masina frigorifica pentru transportul legumelor
  • Seminte si rasaduri bio
  • 1-2 solarii
  • Sistem de irigare prin picurare (optional)

Vor sa incerce aceasta idee:  21 din 23

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri