Plantatie de aronia pe un hectar


Plantatie de aronia pe un hectar


BUGET
AFACERE

10000 €


TIMP
NECESAR

24 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

36 luni

Pentru cei care se incumeta, o plantatie de aronia este o afacere foarte profitabila.

Aronia este un fruct exotic mai putin cunoscut in Romania, dar, pentru cei care se incumeta, o plantatie de aronia este o afacere profitabila. Fructul este cautat pentru nutrientii sai, pentru dozele mari de vitamine si antioxidanti, care i-au dat si numele de "fructul cosmonautilor", dupa ce a fost introdus in meniul din spatiu al cosmonautilor rusi.

Poate ca cererea nu este atat de mare in tara, desi este in crestere, insa in strainatate aceste fructe sunt extrem de cautate, ceea ce deschide oportunitati foarte bune pentru export, garantandu-va ca nu veti avea probleme cu piata de desfacere.

Chiar daca este o planta exotica, din fericire, aronia rezista foarte bine la clima traditionala, chiar si la seceta si ger, fiind in acelasi timp si o cultura usor de intretinut. Trebuie sa tineti cont ca puietii de aronia iubesc soarele, asa ca aveti grija sa nu aveti arbori care sa umbreasca plantatia.

Luati in calcul ca pe un hectar puteti planta 1.000 - 1.200 de puieti de aronia si veti obtine circa 10.000 kg de fructe, insa din al doilea an, cand plantatia ajunge la rod. Pretul de vanzare al unui kilogram de fructe este de peste un euro pe kilogram, ceea ce inseamna ca odata ce plantele ajung la rod veti recupera repede investitia.

Investitia in puietii de aronia pe un hectar poate urca la 7.000 de euro, dar trebuie sa aveti in vedere si costurile pentru intretinerea culturii pana la rod si instalarea unui sistem de irigatii prin picurare.De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un hectar de pamant arabil
  • Puietii de aronia
  • Sistem de irigare tip picurator
  • Investitii in ingrijirea plantatiei de aronia

Vor sa incerce aceasta idee:  45 din 51

Sursa foto: aronia_Shutterstock
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri