Plantatie de cartofi mov pe un hectar


Plantatie de cartofi mov pe un hectar


BUGET
AFACERE

25000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Probabil, cea mai profitabila afacere din agricultura

 Probabil ca o plantatie de cartofi mov este una dintre cele mai profitabile afaceri din agricultura, unii fermieri laudandu-se chiar cu un profit de peste 150.000 de euro la hectar. Dar sa nu credeti ca este o afacere facila. In primul rand pentru ca este o cultura greu de aclimatizat si, in al doilea rand, pentru ca produsul este scump si este cautat in primul rand la export. De aceea, numaram pe degetele de la o mana antreprenorii care au reusit sa puna pe picioare aceasta afacere profitabila.

Tinand cont ca este un soi de origine peruana, crescut in mod normal la peste 3.000 de metri altitudine, adaptarea la clima locala este dificila, insa primul fermier care a reusit acest lucru in Romania comercializeaza tuberculi de samanta pentru a incepe o plantatie. Pretul la care puteti cumpara tuberculii este de 30 de lei, iar fermierul din Piatra Neamt livreaza acele soiuri care au rezistat cel mai bine in Romania.

Investitia in tuberculii de samanta nu este neglijabila, tinand cont ca aveti nevoie de peste 3.000 de kilograme de tuberculi pe hectar. Insa, pentru fiecare kilogram de tuberculi veti recolta de zeci ori mai mult la recolta. Tot ce trebuie sa faceti este sa va asigurati o piata de desfacere stabila, de preferat in Occident.

La un hectat puteti scoate peste 30 de tone de cartofi mov, ceea ce - la un pret de 30 de lei pe kilogram - ar putea sa aduca un profit de peste 200.000 de euro, dar la cantitati marii exportate va trebui sa reduceti pretul. De asemenea, va trebui sa luati in calcul si costurile cu ingrijirea culturii, avand in vedere ca - precum cartofii obisnuiti - cartofii mov sunt atacati de gandacul de Colorado.

Nu este exclus sa aveti nevoie si de paza culturii, ceea ce va creste costurile afacerii, dar va va proteja profitul la final de an.


De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un hectar de teren arabil
  • Tuberculi de samanta
  • Investitii in ingrijirea si stropirea cartofilor
  • Paza culturii de cartofi mov (optional)

Vor sa incerce aceasta idee:  264 din 292

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri