Afacere cu produse traditionale in strainatate


Afacere cu produse traditionale in strainatate


BUGET
AFACERE

100000 €


TIMP
NECESAR

4 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

36 luni

O afacere cu produse traditionale in strainatate trateaza dorul de casa

O afacere cu produse traditional romanesti poate fi o buna idee de afaceri pentru romanii stabiliti in strainatate, care au ceva bani pusi deoparte si poseda si spirit antreprenorial. Astfel, o bacanie cu produse romanesti poate sa le aline dorul de casa, dar sa constituie si o buna sursa de profit.

Totusi, provocarile deschiderii unei afaceri in strainatate sunt destul de mari, dar nici castigurile nu se lasa asteptate.

Un aspect important inainte de a pune bazele unei bacanii cu produse traditional romanesti este sa intelegeti mediul de afaceri din respectiva tara, ceea ce ar putea reprezenta o provocare insemnata. La nevoie, ati putea apela la serviciile unui consultant fiscal, care sa va ajute cu birocratia si actele necesare inceperii acestei idei de afaceri.

Totodata, pe langa publicul tinta, adica conationalii stabiliti in strainatate, ar trebui sa incercati sa atrageti si clienti locali, care sa incerce produsele romanesti. Diversificand profilul clientilor, veti putea sa construiti o afacere mult mai solida. De altfel, produsele romanesti traditionale prind in general foarte bine in strainatate, la targuri sau in astfel de magazine, strainii fiind chiar dornici sa incerce gusturile romanesti.

Puteti lua in calcul si prepararea unor mancaruri traditionale romanesti, pe care sa le vindeti apoi in bacanie. Un bucatar cu experienta va poate fi de mare ajutor daca vreti sa oferiti clientilor si mancare gatita.

In privinta bugetului necesar, trebuie mentionat ca aceasta idee de afaceri poate sa fie destul de costisitoare, avand in vedere pretul spatiilor de inchiriat in marile capitale europene. Sigur, veti putea sa deschideti o bacanie cu produse romanesti si cu cateva zeci de mii de euro, dar in cartierele bune trebuie sa va asteptati la o investitie chiar de peste 100.000 euro.

O romanca a deschis un astfel de "muzeu culinar" in Londra, unde investitia a ajuns la 200.000 de euro.

 

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un spatiu in care sa deschideti magazinul cu produse traditionale
  • Investitii in amenajarea si designul interior al magazinului de tip bacanie
  • Contracte cu distribuitori din Romania pentru a importa produsele alimentare
  • Serviciile unui consultant fiscal (optional)
  • Un bucatar (optional)

Vor sa incerce aceasta idee:  8 din 8

Sursa foto: bacanie, Shutterstock
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri