Businessuri in pandemie: cum poti deschide o platforma de kinetoterapie online


Businessuri in pandemie: cum poti deschide o platforma de kinetoterapie online


BUGET
AFACERE

40000 €


TIMP
NECESAR

4 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

De la angajat la antreprenor

 Alexandru Ilie, fizioterapeut, este unul dintre cei carora concedierea le-a prins bine, ajungand din angajat al unei clinici in antreprenor. Dupa ce, in martie 2020, a incetat colaborarea cu centrul medical in care lucra, Ilie a pus bazele unei platforme de kinetoterapie online. Antreprenorul a precizat ca in demersurile construirii afacerii nu a fost singur, primind ajutor din partea unui prieten stabilit in Statele Unite.

Gandita in timpul starii de urgenta din 2020, Restartix este o platforma de kinetoterapie online, dedicata durerilor de spate cu care ne confruntam zilnic, cauzate fie de postura incorecta, fie de statul indelungat in fata calculatorului.

”Pe 6 iunie 2020 a inceput povestea Restartix, cand, impreuna cu un prieten, am decis sa testam piata din Romania din acest punct de vedere. Am inceput prin a face, in fiecare zi, sesiuni live, gratuite, pe pagina de Facebook, prin care incurajam oamenii sa faca gimnastica de acasa. Fara vreo investitie in publicitate, am avut zeci de mii de vizualizari”, a declarat Ilie, in cadrul emisiunii Specialisti in Sanatate, realizata de wall-street.ro.

Cu o investitie initiala de 40.000 de euro, antreprenorul a precizat ca a urmat o dezvoltare treptata a afacerii, ajungand la o echipa de 14 membri, in prezent, aflandu-se, totodata, intr-o perioada de recrutare.

”Online e mult mai usor pentru ambele tabere, pentru medic si pacient, deopotriva. Si desi, la prima vedere, pare ca sunt investitii mici, in realitate, e o infrastructura uriasa in spatele unei astfel de platforme”, a mai spus Ilie.

Asemenea sedintelor efectuate fizic, recuperarea incepe cu o consultatie online, care dureaza 30 de minute. In timpul acesteia, este realizata analiza dosarului medical, urmata de o analiza virtuala a pacientului, consultatia incheiindu-se cu teste functionale aplicate pacientului.

O sedinta de kinetoterapie dureaza intre 30 si 50 de minute, iar fondatorii platformei au gandit abonamente pentru un an, la pretul de 600 de lei.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • spatiu pentru laborator sau bucatarie
  • pagina de Facebook/ Instagram
  • o suma de bani blocata pentru promovarea postarilor pe retele sociale
  • minimum un angajat
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri