Consilier de imagine, o afacere pe care sa o incepi oricand


Consilier de imagine, o afacere pe care sa o incepi oricand


BUGET
AFACERE

1000 €


TIMP
NECESAR

2 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Consilier de imagine, o afacere pe care sa o incepi oricand

Poate una dintre putinele idei de afaceri de care poti sa te apuci oricand este un cabinet de consiliere de imagine. Mai exact, nu vorbim strict de un business cu sediu social si angajati asa cum il stim toti, ci de un business pe cont propriu, simplu, care are nevoie doar de un singur om: de tine. Si daca nu pare de ajuns, afla ca este un domeniu in care lucreaza foarte putini oameni in Romania, ceea ce inseamna ca oferta este relativ scazuta si nu acopera nici pe departe cererea pentru astfel de servicii. In plus, investitia necesara este minima, doar taxa de infiintare a unui PFA si cheltuielile cu realizarea unui site personal.

Cum devii consilier de imagine 

Chiar daca poate parea ca este pentru oricine, inainte sa fie un business este o pasiune. In plus, pentru a fi consilier de imagine trebuie sa ai studii de specialitate sau cursuri si training-uri facute in strainatate. Insa, pentru a dobandi experienta profesionala depinde 100% de tine si de obtinerea clientilor. Totusi, un mic start poate fi un job ca jurnalist de moda, unde sa incepi sa oferi staturi de stil si imagine si care sa te apropie de viitorii clienti pas cu pas. Vestea buna este ca acestia sunt suficienti si diversi, de la persoane fizice, la companii mici si multinationale interesate sa le ofere angajatilor workshopuri de imagine si stil. 

Ce face un consilier de imagine

Consultantul de stil sau imagine se ocupa de sesiuni individuale, evaluari de garderoba, creare de tinute si organizare de workshopuri: 
1. Servicii de stilism personal: intalniri cu clientele si clientii care primesc recomandari personalizate in ce priveste tipul de croieli care trebuie purtate, accesorii, ce nu ar trebui sa poarte, cate culori are voie sa poarte, cum isi actualizeaza garderoba, ce ar insemna un shopping facut cu cap.
2. Sesiuni de personal shopping
3. Activitati de consultanta de imagine pentru corporatie (workshopuri sau cursuri de imagine profesionala sau coduri vestimentare care se implementeaza ulterior in companie)

Pentru a descoperi mai mult despre profesia de consilier de imagine, citeste povestea de succes a unui jurnalist de moda care si-a transformat jobul in business. 
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Cursuri de specialitate, in domeniul imaginii, stilului si modei
  • Un nume si un slogan pentru business-ul tau si serviciile tale
  • Un site in care sa-ti promovezi serviciile
  • Investitii in marketing si promovare

Vor sa incerce aceasta idee:  23 din 29

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri