Firma de curatenie


Firma de curatenie


BUGET
AFACERE

10000 €


TIMP
NECESAR

2 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

Cat de profitabila este o firma de curatenie

La prima vedere o afacere de curatenie pare usor de realizat, cu investitii minime si cu profit maxim. Insa, nu este chiar asa. Utilajele profesionale necesare pentru a curata spatii de birouri sunt scumpe si nici consumabilele nu sunt de neglijat. Luati in calcul ca veti avea nevoie de 2-3 tipuri de aspiratoare, pentru mochete, de lichide si de praf, dar si de lavete, mop-uri, galeti, carucioare si o scara.

De asemenea, va trebui sa angajati cel putin o echipa de profesionisti in aceasta meserie (2 oameni), care vor avea nevoie si de un autovehicul comercial usor (un pick-up sau o dubita) pentru a transporta utilajele la client. Automobilul poate fi cumparat second-hand cu cateva mii de euro sau poate fi inchiriat. Investitia initiala creste, bineinteles, daca cumparati un automobil nou. Investitia de 10.000 euro ia in calcul cumpararea unui vehicul second hand si o echipa de numai 2 oameni.

Potrivit Adevarul.ro, marja de profit in aceasta afacere poate varia de la 4-5% pana la 10%, ceea ce inseamna ca nu veti face bani peste noapte, dar, avand in vedere ca piata de birouri este in expansiune in Bucuresti, dar si in tara, cererea pentru servicii de curatenie va ramane pe un trend ascendent.

Cu timpul, daca afacerea genereaza fluxuri de numerar stabile, puteti sa continuati investitiile si sa angajati mai multi oameni, sa cumparati sau sa inchiriati mai multe dubite de transport.

Tarifele percepute in piata de curatenie variaza de la 1 euro pe metru patrat pana la cativa euro pe metru patrat, in functie de complexitatea serviciului si industria din care este clientul. Cea mai mare provocare va fi, insa, gasirea de clienti, firme care sa achizitioneze servicii de curatenii pentru suprafete mari.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un autovehicul comercial usor
  • Minim 2 angajati
  • Utilaje si consumabile pentru curatenie

Vor sa incerce aceasta idee:  33 din 37

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri