Salon de machiaj mobil


Salon de machiaj mobil


BUGET
AFACERE

10000 €


TIMP
NECESAR

2 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Pasiune? Talent? Ideea este ca poti sa faci multi bani din machiaj.

Pe langa cerinta obligatorie de a avea experienta ca profesionist in machiaj, cel mai important asset al acestei afaceri cu bani putini este duba in care veti instala salonul mobil de machiaj. La un buget maxim de 10.000 de euro nu va veti permite o masina noua, dar cu 6.000-7.000 de euro veti putea achizitiona una second-hand si restul banilor sa ii folositi pentru dotarea salonului.

Va trebui sa modificati duba astfel incat sa aveti o baie cu apa calda si rece, instalatii de iluminat puternice, dar sa cumparati si produse si ustensile de machiaj. Fiind o afacere mobila, in care dumneavoastra va trebui sa ajungeti la client, investitiile in promovare vor reprezenta o componenta importanta a business plan-ului. Un cont pe Facebook este un "must have", dar luati in calcul si alte mijloace de promovare, precum flyerele sau participarea la evenimente de profil. Cea mai sigura cale de atragere a clientilor va ramane, insa, recomandarea clientilor multumiti.

Avantajul unui astfel de business mobil tine de faptul ca puteti ajunge la clienti din numeroase orase ale tarii, insa nu ar fi eficient sa plecati la un client la o distanta prea mare. Realist vorbind, probabil veti putea acoperi cererile din 4-5 judete apropiate.

Pe de alta parte, dezavantajul unui salon de machiaj este ca un profesionist in aceasta industrie trebuie sa lucreze la foc continuu, in special in weekend-uri, cand sunt programate nuntile.

O tanara de 23 de ani a incercat, insa, aceasta afacere cu bani putini si spune ca face chiar si 8.000 de lei lunar. 

 
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • O duba in care sa instalati salonul mobil (second-hand)
  • Utilitatile si instalatiile de iluminat din salonul mobil
  • Produsele si ustensilele de machiaj
  • Investitii in promovarea pe Facebook

Vor sa incerce aceasta idee:  11 din 13

Sursa foto: machiaj, Shutterstock
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri