Afacere cu dulciuri fara zahar


Afacere cu dulciuri fara zahar


BUGET
AFACERE

25000 €


TIMP
NECESAR

6 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

12 luni

Deserturi fara zahar, fara faina alba si fara indulcitori sintetici

In urma cu cativa ani, Cristina Dumitru a decis sa diminueze cantitatea de carbohidrati din dieta sa zilnica pentru a mai scapa de cateva kilograme. Atunci a inceput sa caute persoane sau cofetarii care sa faca deserturi low carb (fara zahar sau faina alba). Cum nu a gasit nimic care sa ii fie pe plac, s-a gandit sa isi prepare chiar ea aceste deserturi. A inceput sa le dea si prietenilor care au incurajat-o sa faca din asta o afacere.

“In vara lui 2019 am renuntat la job-ul din corporatie si, spre final de an, mi-am facut o firma. Mi-am deschis laboratorul si m-am apucat de treaba la inceput de 2020, iar timp de 6 luni am lucrat singura, pana la burnout. In vara lui 2020 mi-am luat prima angajata, in octombrie pe cea de-a doua si acum am in probe a treia fata. Toate cele trei angajate sunt fara experienta pentru ca mi-am propus sa formez oamenii cu care lucrez”, explica antreprenoarea, care se duce in continuare la cat mai multe cursuri, sustinute de chefi de renume international.

Investitia initiala s-a ridicat la 25.000 de euro si a constat in echipamente si ustensile profesionale, dar si in chiria laboratorului si ajustarea spatiului la normele impuse de DSV.

Deserturile Celesteria Low Carb sunt produse fara zahar, fara faina alba si fara indulcitori sintetici, fiind recomandate inclusiv persoanelor care sufera de diabet si celor care au adoptat un stil alimentar bazat pe cat mai putini carbohidrati.

“La realizarea produselor noastre folosim exclusiv ingrediente naturale, inlocuim faina alba cu alternative cu continut mic de carbohidrati (pudra de migdale, de alune sau de fistic ), iar zaharul este inlocuit cu indulcitori naturali cu indice glicemic foarte scazut – eritritol, cu indice glicemic zero si extract de mesteacan cu indice glicemic 7, in conditiile in care zaharul are un indice glicemic de 65”, explica Cristina.

Momentan Celesteria are o gama de circa 20 de produse, in principal eclere, prajituri cu ciocolata si fructe, pasca si doua tipuri de cozonaci (pe care le face doar de cateva ori pe an, in preajma sarbatorilor) si torturi. Pretul unei prajituri este cuprins intre 20 si 25 de lei, iar cozonacul costa 100 de lei.

Clientii Cristinei sunt, in principal, mici antreprenori sau oameni din corporatii, care vin sa isi ridice comanda dupa program. Valoarea bonului mediu este de peste 200 de lei, iar cele mai vandute produse sunt eclerele si prajiturile cu ciocolata.

Citeste AICI povestea completa a Cristinei.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Spațiu pentru laborator
  • Echipamente profesionale
  • Cursuri de specializare
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri