Afacere cu inghetata bio


Afacere cu inghetata bio


BUGET
AFACERE

50000 €


TIMP
NECESAR

6 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

48 luni

O afacere cu aroma intr-o zona cu foarte mare potential.

O afacere cu inghetata bio nu este o idee de afaceri pentru oricine, pentru ca - la fel ca in orice afacere - pentru a va reusi trebuie sa credeti in idee, iar in acest caz trebuie sa credeti in conceptul de alimentatie ecologica. Trendul alimentatiei bio este tot mai puternic in Romania si un pariu in acest domeniu se poate dovedi profitabil in urmatorii ani, odata ce tot mai multe persoane vor adopta alimentatia bio.

Veti avea nevoie in primul rand de un aparat industrial de facut inghetata, care are preturi de pornire de la 10.000 de euro, dar poate sa ajunga si la 20.000-30.000 de euro, in functie de calitatea si volumul de procesare. Sa spunem ca acesta ar fi primul pas si, poate, cea mai mare investitie. Aparatul va trebui sa il instalati intr-o mini-fabrica, care sa respecte normele de igiena si siguranta alimentara, deci va trebui fie sa inchiriati, fie sa cumparati un spatiu in care sa procesati ingredientele si sa le transformati in inghetata.

Urmeaza sa achizitionati ingredientele, care trebuie sa fie certificate organic, cele mai importante fiind laptele, cacaua, vanilia si fructele. Trebuie sa cautati furnizori seriosi pentru ingredientele folosite, care sa va asigure un flux constant de produse. 

Atentie la caracterul sezonier al vanzarilor, pentru ca iarna cererea va fi mult mai scazuta si, daca nu luati in calcul reducerea fluxului de numerar, ar putea sa va afecteze afacerea.

Cea mai mare provocare pentru a dezvolta o afacere cu inghetata bio este sa va faceti intrarea in supermarket-uri, unde concurenta este foarte mare, chiar daca nu sunt multe alte branduri de inghetata bio listate. Dar pentru a cuceri clientul va trebui sa il convingeti ca merita sa plateasca mai mult pentru o inghetata bio. 

Pentru ca inghetata bio va fi mai scumpa decat cea traditionala, veti ataca o piata ceva mai mica si clienti cu venituri peste medie, preocupati de sanatate. Din acest motiv, modul in care va construiti brandul este esential. Va trebui sa investiti sume considerabile in design-ul ambalajului de inghetata si in promovarea produsului in toate mediile (online si offline). 

De altfel, un antreprenor curajos a pariat deja in acest sector, lansand in urma cu cativa ani prima inghetata bio romaneasca.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un aparat industrial de facut inghetata
  • Un spatiu inchiriat sau cumparat in care sa instalati aparatul
  • Ingredientele bio pentru inghetata (lapte, fructe, cacaua, vanilie, etc)
  • Investitii in design si in promovare

Vor sa incerce aceasta idee:  6 din 8

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri