O afacere cu inghetata premium


O afacere cu inghetata premium


BUGET
AFACERE

150000 €


TIMP
NECESAR

6 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

60 luni

Inghetata clasica este demodata, calitatea este cea care face diferenta

Tinand cont ca este vorba de o afacere cu inghetata premium, o mare parte din buget va merge catre crearea brandului. De aceea, zeci de mii de euro se vor indrepta catre design (al magazinului, dar si al recipientelor in care veti servi inghetata), concept, catre site-ul de promovare al brandului si catre crearea unor retete de inghetata de foarte buna calitate. Construirea brandului va atrage cel mai probabil investitii mult mai mari decat cele in activele fizice. 

De asemenea, ingredientele vor trebui sa se ridice la nivelul unei inghetate de lux, multe din acestea fiind probabil de import.

Cel mai important activ fizic in aceasta afacere va fi aparatul industrial de facut inghetata, care are preturi de pornire de la 10.000 de euro, dar poate sa ajunga si la 20.000-30.000 de euro. In functie de cat de mult vreti sa va extindeti, de numarul sortimentelor oferite si, bineinteles, de buget, ar putea fi nevoie sa cumparati mai multe astfel de utilaje.

Utilajul poate fi instalat in punctul principal de vanzare, adica un magazin fizic, care sa respecte toate criteriile de siguranta alimentara si calitate. Investitia in chirie variaza mult, in functie de zona in care alegeti sa deschideti magazinul, si poate urca la cateva mii de euro pe luna.

Pe langa magazinul fizic, puteti cumpara si o bicicleta pentru vandut inghetata si sa cutreierati orasul in cautare de clienti, bineinteles alegand locurile cu cel mai bun vad. Investitia intr-o astfel de bicicleta poate fi de cateva sute de euro, daca o cumparati second hand, sau de cateva mii daca o achizitionati noua, avand in vedere ca bateria necesare pentru a tine la rece ingehtata costa destul de mult.

O provocare importanta va fi intrarea la diferita evenimente corporate sau targuri, unde sa serviti inghetata catre un numar foarte mare de persoane, dar trebuie sa aveti capacitatea sa sustineti un astfel de eveniment.

O buna sursa de inspiratie pentru aceasta idee de afacere este povestea Moritz Eis, ideea de afaceri a austriacului Moritz Fried, care a investiti circa 300.000 euro in mai multe puncte de vanzare din Romania, dar si povestea Gelato Bio Crema, prima inghetata bio romaneasca.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Un magazin fizic de vanzare a inghetatei
  • O bicicleta pentru vandut inghetata (optional)
  • Cel putin un aparat industrial de facut inghetata
  • Site de promovare si pagini pe retelele sociale
  • Investitii mari in construirea unui brand de lux

Vor sa incerce aceasta idee:  7 din 8

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri