Cum pornesti o afacere cu ciocolata artizanala


Cum pornesti o afacere cu ciocolata artizanala


BUGET
AFACERE

70000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

48 luni

Afacere cu ciocolata artizanala: cum pui bazele unui atelier de ciocolata

Sa deschizi un atelier de ciocolata artizanala poate parea simplu, insa de fapt in spatele acestui business se afla multa munca si dedicare. Fie ca esti pasionat de ciocolata si vrei sa realizezi bomboane si praline sau iti face cu ochiul o astfel de afacere dulce, trebuie sa tii cont de niste aspecte importante privind acest domeniu.

In primul rand, trebuie sa te decizi daca te vrei implica in procesul de productie a ciocolatei sau doar vei administra business-ul. Desigur, cei mai buni antreprenori sunt cei care isi lasa amprenta asupra produsului final, insa in acest caz nu oricine poate realiza praline de ciocolata. Daca te decizi asupra acestui ultim aspect, niste cursuri specializate te vor ajuta sa intelegi procesul de productie a ciocolatei.

De asemenea, un plan de afaceri atent detaliat este binevenit intr-un astfel de business care necesita o investitie considerabila. De exemplu, Roxana Stirbu a pus bazele atelierului Guilty Pleasure care a necesitat o investitie initiala de 70.000 de euro in locatie, echipamente si dotari tehnice. Planul de afaceri, construit cu atentie, prevede ca investitia sa se amortizeze in cel tarziu patru ani de la demararea business-ului.

Pentru ca atelierului si echipamentelor ii sunt alocate cele mai mari resurse financiare, cel mai bine este sa optezi pentru un magazin online pentru a-ti vinde produsele, cel putin pentru inceput. Desigur, in cadrul atelierului iti poti expune ciocolata, insa majoritatea unor astfel de afaceri isi deschid magazine fizice de abia dupa cativa ani de functionare.

O alta provocare pentru un astfel de business sunt relatia cu furnizorii si importatorii de materie prima. In functie de disponibilitate, poti opta sa colaborezi cu producatori romani, desi daca alegi sa optezi pentru produse care se gasesc greu pe piata romaneasca, varianta importului ramane singura optiune.

Poti sa citesti mai multe despre o astfel de afacere aici.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • atelier/laborator propriu
  • magazin online
  • furnizori si importatori
  • echipamente specifice
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri