Afacere in tehnologie: cum sa infiintezi un start-up care automatizeaza activitatea fabricilor


Afacere in tehnologie: cum sa infiintezi un start-up care automatizeaza activitatea fabricilor


BUGET
AFACERE

250000 €


TIMP
NECESAR

12 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

24 luni

Idee de afacere in tehnologie, care automatizeaza activitatea fabricilor

Pe Felix Blaga si Paul Harfas ii leaga o frumoasa prietenie inca din timpul facultatii, care mai tarziu le-a dat curajul sa faca primii pasi in lumea plina de provocari, dar si de oportunitati a antreprenoriatului. Cei doi conduc azi Octavic, un start-up fondat in Oradea care ajuta fabricile sa intre in industria 4.0 si sa-si eficientizeze productia in sistem digital, nu cu pixul si hartia cum inca se face in multe din companii.

Tehnologia Octavic ajuta fabricile sa adune informatii din zona de productie pentru a creste eficienta, pentru a cuantifica mai bine KPI-i pentru a imbunatati procesele si pentru a reduce rispia. Informatiile obtinute in timp real, alaturi de o interfata umana flexibila creeaza puntea necesara de legatura intre cunostintele umane si datele colectate automat, construind astfel fundatia pentru Fabrica Inteligenta.

Sistemul a fost dezvoltat în Oradea, cu un angajat i cu o investi ie de 250.000 de euro în calculatoare i personal. Investi ia a fost recuperat în doi ani.
De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri