Financiarul

FinanciarulTara noastra este expusa la eventuale socuri externe din cauza deficitului bugetar ridicat si a productivitatii scazute. In cazul in care criza din Grecia, Portugalia si Irlanda ar afecta grav Europa de Est, Romania ar putea fi printre primele lovite de o noua recesiune, scrie Financiarul intr-un articol despre vulnerabilitatea tarii la risc.

Dupa plecarea misiunii Fondului Monetar International, autoritatile ro­mane s-au aratat deosebit de opti­mis­te, spunand ca „suntem pe dru­mul cel bun”.

Tot pe prima pagina de astazi, Financiarul a mai publicat un articol despre „capsunarii“ si fondurile UE pentru administratia locala , care au redus deficitul de cont curent

Adevarul

AdevarulSefa Circului, jonglerii cu bani publici, titreaza cotidianul Adevarul, intr-un articol despre Brandusa Novac, directoarea „Circ&Variete Globus“ din Bucuresti, care a fost reclamata la Parchet de inspectorii ANI.

In perioada 2006 – 2009, Brandusa Novac a incheiat 11 contracte cu Circul Globus, institutia pe care o conducea,prin firma sa – SC Sidus
Artis SRL. Deciziile acordarii contractelor catre aceasta firma s-au luat in Consiliul de Administratie al Circului, for din care facea parte – in calitate de presedinte – insasi Brandusa Novac.

Curierul National

Curierul NationalSaracim pe un munte de bani, titreaza Curierul National.

In intervalul ianuarie 2007 - martie 2011 masa monetara in sens larg (M3) aproape s-a dublat, la 196,33 miliarde lei, de la 106,96 miliarde lei, o dinamica asemanatoare consemnandu-se si pentru numerarul in circulatie, care a crescut, in perioada mentionata, la 26,24 miliarde lei, de la 13,49 miliarde lei, potrivit website-ului BNR. Aceasta creatie monetara nu s-a regasit insa intr-o consolidare a capitalului romanesc, intr-o crestere economica predictibila si sustenabila sau in veniturile populatiei, ci in valuri succesive de scumpiri, se arata in articolul publicat pe prima pagina.