Pistolul crizei elene, la tampla Romaniei

Pistolul crizei elene, la tampla RomanieiConsecintele unui raspuns negativ al grecilor la referendum asupra pietei locale vor fi resimtite puternic, iar euro s-ar putea apropia de 5 lei, scrie EVZ.

Anuntul facut de premierul Greciei privind organizarea unui referendum in decembrie, in care va fi decisa sau nu adoptarea planului de la Bruxelles privind masurile de austeritate si stergerea datoriilor, a pus iar pe jar pietele financiare. Dupa luni de zile in care liderii europeni au negociat si renegociat acordul privind modul in care trebuie ajutata Atena, Papandreou vine si, cu un simplu anunt, pune sub semnul indoielii cam... totul!


Ghika-Tei - Palatul preluat prin falsuri

Ghika-Tei - Palatul preluat prin falsuriRetrocedarea imobilului, ridicat in prima parte a secolului al XIX-lea, a avut la baza mai multe falsuri, considera judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. Ca urmare, un pretins mostenitor, cativa oameni de afaceri si functionari superiori din Primaria si Prefectura Capitalei vor fi judecati pentru abuz in serviciu si inselaciune, informeaza Romania Libera.

Mostenitoa¬rea Palatului Ghika, Simone Helene Raletti, un fost prefect al Capitalei - Ion Iordan, secretarul Primariei Sectorului 2, Toma Sutru, fostul director al Directiei Juridice din Primaria Bucuresti, Adrian Iordache si oamenii de afaceri, Marin Gostin, Adrian Ciorobea si Virginica Tanti Dumitrescu, vor trebui sa dea explicatii judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti pentru modul in care a fost retrocedat catre Raletti Palatul Ghika-Tei, precum si Mosia Colentina, care insumeaza 22 hectare de teren.




Primii rechini salvati prin trecerea timpului

Patru mari dosare de coruptie aflate pe rolul instantei supreme sunt in pragul prescrierii, desi anchetele penale au inceput in urma cu peste cinci ani, potrivit Adevarul.

Dosarul „Zambaccian", in care este invinuit fostul premier Adrian Nastase, urmeaza sa se incadreze la prescr'+'iptia speciala in aprilie 2013. Dosarul „Zambaccian" are cel mai scurt timp de prescriere.

Dosarul numit de mass-media „Matusa Tamara" se va prescrie in iulie 2013. Tot in iulie 2013 ar urma sa se prescrie si cauza „Mita la MApN", in care este trimis in judecata finantatorul Stelei, Gigi Becali. In acest dosar a ajuns in fata Justitiei si fostul ministru al Apararii Victor Babiuc.

In octombrie 2014 ar putea scapa de ancheta penala si Serban Mihailescu, fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, in dosarul „Spaga in arme de vanatoare".


Harta clanurilor si a comunitatilor tiganesti bogate din Romania

Harta clanurilor si a comunitatilor tiganesti bogate din RomaniaDupa ce v-a prezentat lista celor mai bogati tigani din Romania, VerticalNews a alcatuit o harta a celor mai bogate comunitati de romi din la noi din tara.

Buzescu, Sintesti, Ivesti sau Strehaia sunt cateva din localitatile unde tiganii prosperi si-au construit palate cu zeci de camere si turnulete pentru a se mandri cu averea lor. Vilele uriase, masinile luxoase parcate la poarta si aurul pe care il detin sunt semnele bogatiei acumulate de-a lungul timpului.