Cel mai sumbru scenariu al iesirii Greciei din zona euro

Cel mai sumbru scenariu al iesirii Greciei din zona euroGrecia si temerile privind viitorul statului elen se afla in atentia tuturor, mai ales dupa ce premierul Giorgios Papandreou si-a anuntat demisia, decizia sa fiind considerata inca un element care semnaleaza faptul ca perioada de criza este departe de a fi depasita, scrie gandul.

Nu exista inca informatii sigure cu privire la cel care il va inlocui in functie pe Papandreou, dar se pare ca o coalitie de guvernare va fi creata duminica, iar peste patru luni vor avea loc alegeri generale in Grecia, dar nimeni nu stie care ar putea fi rezultatele lor.

La ce ne-ar folosi un deficit de 1,9%?

La ce ne-ar folosi un deficit de 1,9%?Guvernul Boc vrea ca anul viitor "sa stranga cureaua" la maxim, in asa fel incat sa inregistreze un deficit bugetar de numai 1,9% din PIB. Analistii economici spun ca tintele asumate in fata FMI pot fi privite cel mult ca o gluma, cu consecinte dure asupra economiei.

"Este o misiune imposibila", spune analistul economic Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata, citat de DailyBusiness.

Pentru cati bani ne vindem strainilor?

Pentru cati bani ne vindem strainilor?Dacia Renault, pana de curand Nokia, marile rafinarii, combinatul ArcelorMittal, Honeywell ori Continental - marii exportatori autohtoni de bunuri sunt cunoscuti de toata lumea. Putini stiu, insa, ce, cum si cat fac exportatorii de servicii.

O sala mare, in care mai intai te frapeaza zumzetul continuu si mai apoi impartirea aproape militareasca. Zeci de birouri perfect aliniate si despartite de vecinii din stanga, dreapta si fata de pereti de aproape doi metri. Pe fiecare birou, un computer si, in fata lui, un tanar sau o tanara purtand pe cap casti cu microfon si vorbind aproape non-stop. Citeste mai multe detalii pe capital.ro.

Solutie: FMI sa "tipareasca" bani electronici

Solutie: FMI sa "tipareasca" bani electroniciDupa ce marile banci centrale din intreaga s-au confruntat in concursul cu premii in inflatie „Cine tipareste mai mult”, se pare ca a venit randul celei mai mari supranationale sa intre in joc. Fondul Monetar International ar putea tipari cateva sute de miliarde din moneda sa speciala, care nu exista fizic, pentru a contribui la salvarea euro, informeaza Money.ro.

Guvernul Boc trebuie sa mai dea afara 40.000 de functionari

Guvernul Boc trebuie sa mai dea afara 40.000 de functionariPoliticienii se intreaba cum sa construiasca un buget cu un deficit cat mai redus in 2012, dar nu spun ca cea mai la indemana solutie este restructurarea aparatului bugetar, scrie Ziarul Financiar.

La sfarsitul lunii iulie 2011 erau inregistrati, conform Institutului de Statistica, 199.000 de functionari in administratia publica si aparare, cu 40.000 mai mult decat in decembrie 2004, anul cand PDL a venit la putere impreuna cu PNL. Cei 199.000 de functionari sunt inima sistemului birocratic, ei fiind in primul rand functionarii publici din ministere, agentii guvernamentale si asa-numitele "deconcentrate", adica reprezentantele ministerelor in judete.

Summitul G20: Vorbe, nu decizii concrete

Summitul G20: Vorbe, nu decizii concreteIn absenta unor decizii concrete, apare justificata aprecierea majoritatii comentatorilor de presa prezenti la Cannes potrivit careia rezultatele summitului G20 sunt mai mult decat modeste, scrie Curierul National.

De fapt, dupa aprigele zile de la sfarsitul saptamanii trecute, multi isi pun intrebarea care imagine a retinut cel mai puternic atentia de la summitul destinat sa incununeze glorios eforturile presedintiei franceze din acest an a grupului celor 20 de tari cele mai dezvoltate ale lumii pentru salvarea zonei euro?

Caci este de notorietate faptul ca s-au consumat eforturi organizatorice si fonduri considerabile in ideea ca succesul summitului de la Cannes poate contribui la cresterea prestigiului presedintelui Nicolas Sarkozy in plan international, deloc lipsit de importanta in perspectiva alegerilor prezidentiale ce vor avea loc anul viitor in Franta.