Elektrobit: investitie de 800.000 euro la Brasov

Elektrobit: investitie de 800.000 euro la BrasovElektrobit (EB), unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software integrate pentru industria de automobile, a ales Romania pentru a investi 800.000 de euro intr-un centru de cercetare-dezvoltare.

“Am decis sa investim in Brasov, sa creeam un centru de cercetare-dezvoltare pentru ca orasul dispune de o infrastructura excelenta si in dezvoltare, precum si de forta de munca calificata. Softul reprezinta cea mai importanta parte la lansarea unui nou automobil. Principalele aspecte la care lucram sunt infotainment, navigatie si interfata om-masina, precum si partea de retea, de siguranta, asistenta sofer”, a declarat Alexander Kocher, presedintele diviziei de software auto. EB are 21 de angajati, iar pana la finalul anului va avea 100 de salariati.


Daimler va investi peste 300 MIL. euro la Sebes

Daimler va investi peste 300 MIL. euro la SebesGrupul german Daimler va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes, judetul Alba si va crea 350 de locuri de munca.

"Extinderea retelei noastre de productie va include o locatie suplimentara pentru asamblarea cutiilor de viteze, pentru a completa capacitatile existente. Scopul nostru este de a satisface cererea mare din partea clientilor, cu o flexibilitate mai mare in viitor", a declarat Andreas Renschler, membru in Consiliul de Administratie al Daimler responsabil pentru productia de componente si aprovizionarea diviziilor Mercedes-Benz Cars si Mercedes-Benz Vans. Angajatii romani vor urma un program special de calificare la fabrica din Stuttgart-Unterturkheim, pentru a asigura transferul de experienta din Germania in productie, asigurarea calitatii, intretinere si logistica.

Porsche Inter Auto a deschis un showroom de 15 MIL. euro

Porsche Inter Auto a deschis un showroom de 15 MIL. euroPorsche Inter Auto Romania, parte a Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reteaua globala de retail a Holdingului Porsche din Salzburg, a deschis in mai noul centru auto din Pipera pentru marcile Audi, Porsche, Bentley si Lamborghini, in urma unei investitii de 15 milioane euro.

“In prima decada a lunii mai incheiem o etapa dintr-un proces amplu de transformare si extindere a prezentei noastre in zona de Nord a Bucurestiului. In urma mutarilor si modernizarilor, clientii nostri vor beneficia de spatii extinse de prezentare, de un numar mai mare de posturi de service si de un depozit mai mare de piese de schimb originale”, a declarat Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto.

Centrul Porsche Pipera are o suprafata totala de 50.000 mp, o suprafata construita de peste 11.500 mp si un depozit de piese de schimb de 800 mp, fiind cel mai mare centru auto din Sud-Estul Europei.

Proleasing Motors - investitie de 2,5 MIL. euro la Ploiesti

Proleasing Motors - investitie de 2,5 MIL. euro la PloiestiCompania Proleasing Motors din Ploiesti, dealer Ford pentru judetele Prahova, Dambovita si Buzau, a inaugurat in martie un showroom pentru marcile BMW si MINI, in urma unei investitii de 2,5 milioane de euro intr-un centru cu suprafata construita de 2.300 de metri patrati.

Din decembrie 2001 pana anul trecut, compania a vandut peste 8.000 de unitati noi marca Ford, avand centre deschise in Ploiesti, Targoviste si Buzau, pentru care investitia totala s-a ridicat la peste sapte milioane de euro.

Investitii in reteaua Opel: Bucuresti si Cluj

Investitii in reteaua Opel: Bucuresti si ClujReteaua Opel din Romania s-a extins in ianuarie cu doua noi showroom-uri, in Bucuresti si Cluj, marca auto germana ajungand astfel la 33 de centre de vanzare.

Investitorul din Bucuresti este Radacini Motors, care a deschis un showroom in Militari, la iesirea spre autostrada Bucuresti – Pitesti.

Investitia de la Cluj a fost facuta de Polymobile, care a deschis un centru de vanzari Opel in apropierea aeroportului, Sat Sannicoara, Comuna Apahida.



Reteaua Chevrolet s-a extins cu 3 showroom-uri

Reteaua Chevrolet s-a extins cu 3 showroom-uriGrupul Radacini Motors a deschis in aprilie un nou showroom Chevrolet in Bucuresti, care va fi si punct de service, pe Bd.ul Iuliu Maniu.

Chevrolet a anuntat in ianuarie deschiderea unui nou showroom si punct de service in Baia Mare, Merlin Auto. Showroom-ul Merlin Auto are un spatiu de circa 300 metri patrati, iar service-ul are patru posturi de lucru.

Trans Car a devenit in februarie reprezentant Chevrolet in Iasi.

Reteaua de vanzari a marcii americane in Romania a crescut anul acesta la 29 de puncte de vanzare si service.