SafeFleet estimeaza piata de masini monitorizate la 100.000 unitati

SafeFleet estimeaza piata de masini monitorizate la 100.000 unitatiPiata de masini monitorizate din Romania se ridica la 100.000 de unitati.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata in 2010.

"Compania a implementat aceste sisteme de monitorizare in Romania in urma cu 10 ani, iar o crestere semnificativa a inregistrat in anul 2010. Monitorizarea flotelor reduce cu 10% costurile unei companii", a spus Claudiu Suma, CEO ETA Automatizari Industriale (SafeFleet).

Anul trecut, SafeFleet a inregistrat afaceri de 1,8 milioane euro, iar anul acesta se asteapta la o crestere de 30%.

ING Bank Romania: fiabilitate si imagine in piata din Romania

ING Bank Romania: fiabilitate si imagine in piata din RomaniaING Bank isi alege masinile pentru flota auto in functie de imaginea in piata din Romania, fiabilitate si valoarea de revanzare, care nu este neaparat un criteriu in decizia de achizitie.

"Decizia managementului de a monitoriza flota prin GPS a responsabilizat utilizatorii, a crescut numarul de kilometri realizati in privat si raportati, care sunt taxabili. ING a apelat la servicii de monitorizare a flotei pentru cresterea profesionalismului in gestionarea parcului auto si a utilizatorilor, scaderea costurilor cu asigurarile", a declarat Mihai Stoian, car fleet coordinator msp & operational supervision, facility management ING Bank Romania.

ING are o flota de aproximativ 130 de masini.


Servier Pharma: pretul de achizitie si costul de intretinere

Servier Pharma: pretul de achizitie si costul de intretinereServier Pharma isi alege flota de masini in functie de pretul de achizitie si costul de intretinere. Compania nu tine cont de ofertele la cumparare sau valoarea de revanzare.

"Compania si-a redus costurile prin trecerea la leasing financiar si ulterior catre leasing operational, precum si prin angajarea unei persoane dedicate parcului auto, care se ocupa de utilizatori, asiguratori, firma de leasing", a precizat Adrian Letzner, car fleet&general services officer, Servier Pharma.

Servier Pharma are o flota de 250 de masini.

John Maxwell Team: costul de intretinere

John Maxwell Team: costul de intretinere"Obiectivul principal pentru flota oricarei companii trebuie sa devina bugetarea, optimizarea si reducerea costului de intretinere", a spus Marcel Punga, founding partner, John Maxwell Team.

Compania a reusit sa isi reduca costurile cu flota prin implementarea unei politici de flota cu proceduri specifice, implementarea unui program de training privind conducerea preventiva si economica cu monitorizarea rezultatelor (statistic, comportamentul “inadecvat” al utilizatorului autovehiculului de companie genereaza un cost suplimentar mediu de exploatare mai mare cu circa 36%), implementarea monitorizarii prin GPS a flotei active de distributie.

John Maxwell Team a apelat la monitorizarea activitatii autovehiculelor pentru a reduce costurile, optimiza rutele si programul de distributie, monitoriza comportamentul utilizatorilor autovehiculelor privind conducerea preventiva si economica.