Realitate augmentata (AR)

Realitate augmentata (AR)

In viitor masinile ar putea avea in panoul de bord un display care va prezenta realitatea modificata de catre un calculator, precum un simulator.

Sistemul ne va ajuta sa luam decizii. De exemplu, pentru evitarea unui obstacol, pe display va aparea distanta si sageti sa ne ghideze sa il ocolim.

Airbaguri care ajuta la oprirea vehiculului

Airbaguri care ajuta la oprirea vehiculului

Mercedes vrea sa foloseasca airbaguri pentru a opri vehiculul. Pungile au un strat de frecare care ajuta la incetinire si pot dubla puterea de oprire a vehiculului. Sacii vor ridica masina cu 8 centimetri, fata de un autoturism normal care se lasa de fata.

Energie stocata in panourile caroseriei

Energie stocata in panourile caroseriei

Exxon Mobil prezice ca pana in 2040, jumatate dintre autovehiculele noi vor fi hibrizi.

In Europa, producatorii de masini testeaza stocarea energiei solare in panourile caroseriei.

Masini care comunica intre ele

Masini care comunica intre ele

Producatorii de automobile testeaza tehnologii care vor permite masinilor viitoare sa comunice intre ele si sa detecteze obiectele din jurul lor.

In intersectii exista cel mai mare risc de accident pentru ca se intalnesc mai multe masini, iar daca una dintre ele intra pe culoarea rosie riscul de accident creste considerabil. Sistemul care va permite masinilor sa comunice intre ele ne va avertiza cu privire la potentialul de coliziune sau chiar va frana automat pentru a evita accidentul.

Masini autonome

Masini autonome

Inginerii Google au testat deja masini autonome in California si Nevada, parcurgand peste 320.000 km pe drumuri publice.

Masinile Google utilizeaza lasere, radare si camere video pentru a analiza si procesa informatiile legate de mediul inconjurator, mai repede decat un om. In viitor, aceste tehnologii le vom gasi pe autoturismele noastre.