Leoni Wiring Systems Ro: 4,9 mil. euro

Leoni Wiring Systems Ro: 4,9 mil. euro

Compania germana de cablaje auto Leoni, cu sediul la Bistrita, care detine trei unitati de productie in Romania, a terminat anul trecut pe profit. Leoni a facut in Romania un profit net de 4,9 milioane de euro (21,8 milioane lei), la o cifra de afaceri de 198 milioane euro.

Producatorul de sarme, cabluri si cablaje pentru industria auto Leoni, furnizeaza componente uzinei Dacia, avand o unitate de productie la Pitesti si Arad.

Hella Romania: 6,7 mil. euro

Hella Romania: 6,7 mil. euro

Hella Romania, care produce componente si sisteme electronice pentru autoturisme, la Timisoara, a inregistrat anul trecut un profit de 6,7 milioane de euro (29,8 milioane de lei). Cifra de afaceri a fost in 2013 de 184,8 milioane euro.

Hella Electronics are hale de productie in localitatile timisene Sinnicolau Mare si Lugoj.

Yazaki Romania: 8,2 mil. euro

Yazaki Romania: 8,2 mil. euro

Producatorul japonez de sisteme de cablaje pentru industria auto Yazaki Romania (Ploiesti) a realizat un profit de 8,2 milioane euro (36,3 milioane lei) anul trecut si o cifra de afaceri de 187,8 milioane euro.

Yazaki produce, la Caracal, patru familii de cablaje auto pentru modelul Ford Fiesta fabricat la Koln in Germania.

Autoliv Romania: 15 mil. euro

Autoliv Romania: 15 mil. euro

Producatorul sudez de componente de siguranta auto Autoliv (Brasov) a inregistrat anul trecut un profit de 15 milioane de euro in Romania, la o cifra de afaceri de 479 milioane euro.

Subsidiara din Romania a Autoliv a fost infiintata in 1997 si opereaza trei centre de productie pentru centuri de siguranta, chinga destinata centurilor, airbag-uri si generatoare cu gaz pentru airbag-uri, la Brasov, Timisoara si Lugoj.

Takata Romania: 15,3 mil. euro

Takata Romania: 15,3 mil. euro

Takata Romania (Arad), companie care dezvolta si produce centuri de siguranta pentru automobile si airbag-uri, volane, a facut anul trecut un profit ne de 15,3 milioane euro (67,7 milioane lei) si o cifra de afaceri de 380,8 milioane euro.

Portofoliul de produse al companiei include volane, airbaguri, centuri de siguranta, interioare de masini, scaune pentru copii, electronica si senzori.

Delphi Diesel Systems Romania: 25,7 mil. euro

Delphi Diesel Systems Romania: 25,7 mil. euro

Delphi Diesel Systems Romania (Iasi), furnizor de componente pentru sisteme injectie diesel, a inregistrat anul trecut cel mai mare profit in randul jucatorilor din industrie, de 25,7 milioane euro (113,8 mil. lei) si afaceri de 338 milioane euro.

Compania Delphi este prezenta pe piata din Romania din anul 1997, avand peste 12.000 de angajati in patru fabrici. Fabricile Delphi din Sannicolau Mare, Ineu si Moldova Noua produc sisteme de distributie electrica si electronica, in timp ce unitatea de la Miroslava, judetul Iasi, realizeaza componente pentru sistemele de motoare diesel.