Dacia

Dacia

Dacia a rechemat in service in Romania peste 500 de masini Dacia Lodgy si Dacia Dokker, produse in Maroc pentru siguranta pasagerilor spate. Bolturile de fixare a spatarului banchetei spate este posibil sa nu fie stranse corespunzator. Acest lucru poate duce la o retinere insuficienta sau o protectie scazuta a ocupantilor banchetei spate in cazul unui soc sau a unei franari de urgenta.

Fiat

Fiat

Auto Italia recheama in service masini Fiat Freemont intrucat exista posibilitatea ca la o acceleratie completa motorul sa aiba performante inferioare.

Fiat Ducato - Este posibil sa apara infiltratii ale apei in electrovalva de comanda a actuatorului turbocompresorului cu geometrie variabila (VGT) din cauza pozitionarii incorecte a prizei de aer a acesteia, rezultand disfunctionalitati ale motorului.

Fiat 500L - Este posibil ca apa provenita de la conducta de scurgere situata in partea dreapta a canalului de colectare sa se scurga pe alternator ducand la formarea de gheata la temperaturi scazute.

Fiat 500 L – o alta rechemare este pentru ca uneori se poate observa un mers neregulat la ralanti si/sau socuri in deplasare in conditii de temperaturi reduse

Honda

Honda

Honda CRV diesel – 59 de unitati fabricate in 2013 au probleme la discurile de frana fata.

Hyundai

Hyundai

Hyundai a demarat o campanie de rechemare pentru 675 de masini ix35, fabricate in Cehia, care au probleme cu sistemul de pretensionare al centurii de siguranta de la scaunul soferului.

Un alt recall Hyundai a fost in martie pentru posibile probleme la contactorul de frana, probleme ce pot cauza erori de functionare la luminile de frana, dar si aprinderea unor martori in bord. Veracruz ix55, i30, coupe, Tucson, Accent, Sonata – din cauza contactorului de frana pot aparea erori precum martor ESC aprins, eroare buton Start, eroare la introducerea in P.

Jaguar

Jaguar

Jaguar a facut rechemari in service in Romania pentru modelele XF, S-Type si X-Type din cauza unor probleme diverse, cele mai grave fiind legate de niste scurgeri de motorina si pericol de incendiu.

XF - 54 de masini au fost rechemate pentru o pierdere mica de motorina pe la imbinarea dintre conducta de retur si injector.
XF 2.0 GTDi – la o presiune de alimentare cu aer mare furtunul de legatura dintre radiatorul de racire a aerului si rezonatorul admisiei poate sa se desprinda de pe rezonator.
X-Type – au fost rechemate 60 de masini cu motor de 2,2 litri turbo diesel la care sistemul cruise control nu poate fi activat.

Kia

Kia

Kia a lansat o campanie de rechemare in service pentru verificarea numarului lotului de fabricatie si inlocuirea, daca este cazul, a dispozitivului de pretensionare centura siguranta sofer la modelele: Sportage SLe , fabricate in Slovacia in perioada 07.10.2011~ 21.11.2012 si Soul AM fabricate in perioada 23.08.2011~ 31.03.2012. Kia Romauto a lansat acesta campanie in data de 20.05.2014 pentru autoturismele afectate vandute pe teritoriul Romaniei.

Land Rover - Range Rover

Land Rover - Range Rover

Premium Auto, importator Jaguar Land Rover, a facut rechemari pentru modelele Land Rover Freelander 2, an model 2012 – 2014, Range Rover Evoque, an model 2012-2014, TD4 2.2 L Diesel. La un numar redus de conducte de retur ale sistemului de injectie de combustibil montate pe vehiculele mentionate s-a identificat o pierdere minora de motorina pe la imbinarea dintre conducta de retur si injector. S-a raportat miros de motorina si in situatii cu vehicul stationat s-a gasit motorina sub. S-au inregistrat 16 incindente de incendiu.

Land Rover Discovery II, an model 1998– 2002: La un numar redus de vehicule s-a constatat o cursa variabila a levierului franei de stationare, avand ca rezultat o eficienta scazuta a franei de stationare. Acest lucru apare datorita faptului ca in anumite situatii surubul de reglaj al cursei sabotilor aluneca si impiedica sabtii de frana sa se aseze corespunzator pe tamburul de frana.

Land Rover Defender, an model 2011 – 2012: La un numar redus de vehicule s-a constatat ca suportii de fixare a centurilor de siguranta s-au desprins ca urmare a ruperii suruburilor de fixare, din cauza ca materialul era prea casant. Este posibil ca suruburile de fixare sa nu asigure protectie corespunzatoare a pasagerilor.

Land Rover Range Rover II V8 benzina, produs Septembrie 1998– Ianuarie 1999: La un numar redus de vehicule s-a constatat o uzura prematura a garniturii radiatorului de incalzire a clapetei de acceleratie, ceea ce in cateva situatii a condus la scurgeri de antigel. Faptul ca antigelul se poate acumula pe suprafete calde poate conduce la evaporarea accelerata a continutului de apa si la cresterea artificiala a concentratiei de antigel, care in conditii extreme este coroziv si inflamabil.

Land Rover Freelander, toate versiunile, produs Iulie 2000 – Ianuarie 2001: La un numar redus de vehicule a fost identificat un numar de cazuri legate de uzura izolatiei cablajului principal la iesirea din cutia de sigurante. In anumite conditii cablajul intra in contact cu lacasul amortizorului sanga fata si acest lucru poate conduce la deteriorarea izolatiei cablurilor. Daca deteriorarea este pronuntata se vor arde sigurantele si vor fi dezafectate urmatoarele circuite: faruri, Controlul Motorului, ventilatoare radiator racire, Pompa combustibil, Aprindere, Aer conditionat, ABS/HDC, Claxon, SRS.

Lancia

Lancia

Lancia Thema - este posibil sa apara pierderi ale lichidului de racire.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Unimog - din cauza pozitiei gresite a amortizorului de zgomot al uscatorului de aer sa se formeze gheata, ceea ce poate duce la blocarea conductei de aerisire.

Mitsubishi

Mitsubishi

Mitsubishi recheama modelul Outlander CW1W – exista posibilitatea ca fulia alternatorului sa se slabeasca sau sa se desprinda complet de pe arborele alternatorului.

Outlander (GF0W) si ASX (GA0W) la temperaturi de -20, -30 grade, microcomputerul din interiorul unitatii de comanda a inchiderii centralizate sa nu functioneze. Efecte: volanul ramane blocat, masina nu porneste, sau usile nu se mai deschid.

Lancer (CX9A, CY9A) si ASX (GA6W) – segmentii superiori ai pistoanelor se pot bloca in canal, provocand chiar imposibilitatea pornirii motorului.

Nissan

Nissan

Nissan Pathfinder si Navara – centurile de siguranta fata montate incorect.

Renault

Renault

Renault a identificat posibilitatea desprinderii captuselii tabletei retractabile spate la modelul Renault Megane III Coupe Cabriolet in conditiile in care se ruleaza la viteze mari si plafonul este deschis.

Renault Master III – exista posibilitatea pierderii suruburilor de fixare a transmisiei longitudinale cu puntea spate. Acest lucru poate duce la pierderea tractiunii.

Toyota

Toyota

Toyota a rechemat in service modelele Yaris si Urban Cruiser (4.433 unitati) din cauza prinderii necorespunzatoare a suportului coloanei de volan. O fisura se poate dezvolta in suportul de prindere, daca volanul este frecvent fortat in pozitiile maxime.
Toyota Prius - recalibrare calculator sitem hibrid Prius.
Toyota Aygo – punte spate
Corolla si Verso – piulita stangere volan

Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen Crafter: in cazul autovehiculelor Volkswagen Crafter echipate ulterior cu suspensie pneumatica de la firma VB Airsuspension exista posibilitatea formarii unor fisuri la placile de fixare a puntii spate.

Volkswagen Caddy cu hayon, fabricate intre noiembrie 2003 si ianuarie 2013, se poate rupe imbinarea cu surub care fixeaza pe caroserie amortizorul hayonului. Hayonul poate cadea.