2 / 6

Curierii se asteapta la cresteri de peste 20% in 2015. Miza ramane comertul online

DHL a inregistrat o creste de 20% a cifrei de afaceri in 2013 fata de anul anterior, iar pentru 2014 ne asteptam la o crestere similara, de doua cifre. Observam aceeasi tendinta de crestere si in alte domenii in care clientii nostri activeaza. Ceea ce am putut remarca in mod deosebit anul trecut a fost cresterea accentuata a expedierilor de tip import, ca urmare a dezvoltarii rapide a mediului online din Romania.

Pentru DHL Romania investiile au reprezentat intotdeauna o prioritate: am innoit flota, am deschis un nou terminal in Cluj la inceputul anului trecut, situat in incinta aeroportului si am lansat produse noi. Reteaua centrelor de expediere DHL la nivel national s-a extins anul trecut, iar in ultimele doua luni am inaugurat sediile situate in AFI Palace Cotroceni, Ploiesti Shopping City si Iulius Mall Timisoara.

Estimari 2015
Mediul de afaceri din Romania, din perspectiva business-ului de curierat express international continua sa demonstreze ca se dezvolta, creste. Desi 2014 a fost un an relativ sarac in investitii straine realizate in Romania, cresterea a venit din dezvoltarea segmentului de cumparaturi online, succesul avut de anumite IMM-uri din industrii precum hi-tech, textile, productie in special. Am observat ca IMM-urile reprezinta motorul cresterii nu doar pentru DHL, dar si pentru intreaga economie. Focusul DHL pe imbunatatirea continua a serviciilor si pe investitii ramane elementul central, de aceea suntem increzatori ca vom inregistra o crestere similara si in 2015, de doua cifre.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri