1 / 9

VW Tiguan

Unul din cele mai asteptate modele, expuse in fata publicului la aceasta editie, va fi VW Tiguan. Fratele mai mic al Touaregului, nu aduce elemente noi de design in familia SUV-urilor de la VW, aratand ca o versiune, care a intrat la apa, a modelului de clasa mai mare.

Noutatile, pe care acest model le aduce in segment, vin de sub capota, Tiguan fiind disponibil doar cu motoare turbo, trei TSI-uri pe benzina si doua propulsoare diesel. Noile propulsoare diesel, de 2.0 litri common-rail, se anunta mai rafinate si silentioase decat cele folosite in prezent. Puterea celor doua motoare va fi de 138 de cai, respectiv de 168, ambele respectand normele de poluare Euro V.

Motorizaile TSI vor dezvolta 148 de cai, 168 de cai si 198 de cai. Varianta cea mai puternica, disponibila pentru Tiguan, este derivata din propulsorul de 2.0 litri TSI, folosit si pe Golf GTI. Tiguan poate fi comandat in doua variante, o versiune adaptata mai mult la mediul urban si una configurata pentru off-road. Ca o noutate, Tiguan va fi primul SUV capabil sa execute manevrele de parcare fara interventia soferului, datorita sistemului Park Assist.

Interiorul modelului va parea familiar posesorilor de Golf, datorita bordului adaptat de la hatchback, care va ingloba, insa noul sistem de navigatie touch-screen dezvoltat special pentru Tiguan, util atat in zonele cartografiate cat si in off-road datorita functiei de memorarea a traseului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri