BMW

BMWDirectorul de vanzari al BMW Group Romania, Cristian Vlasin, a declarat, pentru Wall-Street, ca schimba masinile de doua ori pe an, ca politica de companie.

“ In functie de sezon si de masinile disponibile in productie, pentru directorul general de obicei masina de serviciu este fie BMW X5, fie BMW Seria 5. Middle management BMW Romania poate alege dintre Seriile 5, 3, BMW X3, Seria 1, orice model de caroserie”, a precizat Vlasin.

Motoarele sunt de obicei 2 litri sau 3 litri diesel, dezvoltand intre 177 CP si 286 CP. Potrivit oficialului BMW “culoarea este aleasa pragmatic, automobilul trebuie sa fie usor de intretinut in conditiile din Romania, unde praful isi face imediat simtita prezenta”.

Forma caroseriei este determinata de utilitate, aproximativ jumatate din masinile de serviciu fiind de tip Touring. Vlasin conduce in prezent un BMW Seria 5 cu un motor de 2,5 diesel.

Distanta medie lunara pe care oficialul BMW Romania o parcurge este de aproximativ 2.000 de kilometri sau chiar mai mult in perioadele cu deplasari in teritoriu.

Masina pe care si-ar dori-o directorul de vanzari al BMW Group Romania este un BMW X6.

Audi

AudiMihai Halmagianu, directorul marcii Audi, conduce un Audi Q7 cu un motor diesel de 3,0 litri si 240 de cai putere, de culoare argintie.

Seful Audi a ales sa conduca SUV-ul Q7 intrucat “se preteaza unui stil de viata activ, dispunand de tractiune integrala quattro, este o masina ideala atat pentru drumurile dificile din oras, cat si pentru cele offroad, cum ar fi excursiile la munte”.

Cel mai lung drum parcurs de Halmagianu a fost pana la Paris, cu scurte opriri in Budapesta, Viena, Munchen.

Desi conduce un SUV, directorul Audi si-ar dori o masina fara emisii de CO2.

Mazda

MazdaSeful Mazda, Cristian Rigu, care ocupa functia de country manager pentru Mazda in Romania, conduce o Mazda6, fiind masina de companie.

“Am ales Mazda6 versiunea sport (hatchback) pentru ca pune cel mai bine in valoare caracteristicile acestui model. Culoarea este radian ebony (un negru cu reflexii de visiniu inchis)”, a spus Rigu.

Masina dispune de un propulsor diesel de 2 litri si 140 de cai putere. Rigu a condus anul trecut aproximativ 78.000 km. Intreaga distanta a fost realizata in Romania.

“Masina nu mai reprezinta un lux, a devenit deja o necesitate. Sunt diferite persoane care se ataseaza de automobilul pe care-l conduc, insa aceasta ramane in ultima instanta un mijloc prin care desfasuram diferite activitati” a precizat oficialul Mazda.

Masina ideala este pentru Rigu o masina care “iti permite sa eviti traficul cotidian si te scuteste de stresul cauzat de acesta prin intermediul unui pilot automat”.

Skoda

SkodaDirectorul marcii Skoda, Vlad Rusu, conduce un autoturism de serviciu Octavia diesel cu un motor de 2,0 litri si 140 CP, cutie DSG, sedan, negru. Acesta urmeaza sa isi schimbe curand masina cu noul model Skoda Superb.

Seful Skoda a ales Octavia “pentru ca imbina perfect economia de carburant cu puterea oferita de motorul TDI, iar cutia DSG imi permite un condus relaxant in oras, cat si un ritm mai alert in afara orasului”.

Cel mai mult acesta a condus 1.600 de kilometri fara oprire pe traseul Franta – Oradea, insa a facut mai multe excursii de 7.000-8.000 km.

“Masina a fost dintotdeauna o pasiune, insa traficul infernal din Bucuresti si din tara, in general, nu iti mai ofera posibilitatea sa te bucuri de aceasta pasiune la fel ca in trecut. M-am identificat totdeauna cu ce am condus. Am condus tot timpul cand am putut masini sportive, cu transmisii manuale, suspensii sport, etc. Acum, fiind un familist, conduc o masina destinata condusului in siguranta, relaxat, cu spatiu pentru copil si bagaje”, a adaugat Rusu.

Masina pe care si-o doreste seful marcii Skoda este un Porsche 911 Turbo.

Ford

FordDirectorul general Romcar, Gabriel Bondarenco, are un Ford Focus ST de culoare Electric Orange, cu un motor pe benzina de 2,5 litri si 225 de cai putere.

“Am ales aceasta masina pentru ca in general imi plac masinile sport, puternice, care se disting atat prin design, cat si prin performante. Focus ST este pentru mine, in acest moment, masina ideala: pe langa faptul ca indeplineste toate criteriile rationale, ma pot mandri si cu un motor de 225 CP, 5 cilindri si cu o tinuta de drum sportiva”, a precizat Bondarenco.

Seful Ford a condus anul trecut aproximativ 3.500 de km (dus-intors) pana la Nisa.

“In concediul de anul trecut am condus aproximativ 3.500 km (dus si intors), cand am strabatut Ungaria, Austria, apoi partea de nord a Italiei si Coasta de Azur, pana la Nisa. Am experimentat atunci placerea condusului la volanul unui S-Max”, a adaugat oficialul Ford.

Bondarenco a mai spus ca “fiecare masina pe care am avut-o a reprezentat masina visurilor la momentul respectiv”.

Subaru

SubaruDirectorul general Subaru Motors Trading Romania, Stavros Kanonopoulos, are la dispozitie doua masini de la companie.

Kanonopoulos calatoreste foarte des pe traseul Grecia – Romania. Cand este in Romania conduce un Subaru Impreza WRX, o masina puternica de 300 de cai putere, iar cand este in tara natala, Grecia, conduce o masina de familie, un Subaru Outback de 2,5 litri.

Reprezentantul Subaru calatoreste mult prin Romania, de obicei viziteaza nordul tarii, Maramures, manastirile din Moldova, Transilvania si Delta Dunarii.

“Consider ca o persoana alege masina care reprezinta cel mai bine personalitatea sa si daca nu as crede asta, sau nu as fi pasionat de masini, nu as fi capabil sa lucrez in aceasta industrie sau sa imi fac bine munca”, a precizat Kanonopoulos.

Masina pe care si-o doreste directorul Subaru este o decapotabila, insa trebuie sa combine toate avantajele Subaru.

“Eu sper ca nu va trebui sa astept prea mult pentru aceasta masina!”, a spus Kanonopoulos.

Renault

RenaultDirectorul general Groupe Renault, François Fourmont, are la dispozitie trei masini de serviciu, printre care un Logan Prestige gri de 105 cp, un Nissan Pathfinder diesel de culoare verde si un Renault Velsatis diesel de culoare bleu.

Cel mai lung drum facut de Fourmont a fost parcurs intre Paris si Madrid.

Desi reprezentantul Groupe Renault comercializeaza masini, acesta si-ar dori o motocicleta.