1 / 6

Opel si Saab, aproape de faliment

Marcile europene ale producatorului auto american General Motors (GM) sunt aproape de faliment, in contextul in care Opel are nevoie substantiala de mai multa finantare, iar Saab a anuntat ca a cerut 590 milioane dolari de la guvernul suedez pentru restructurare, relateaza Reuters.

Dupa ce a cerut protectie impotriva creditorilor, Saab a anuntat ca va prezenta o propunere de reorganizare in decurs de trei saptamani, in timp ce documentele inaintate instantei au aratat ca Saab estimeaza pierderile din 2008 si 2009 la circa 3 miliarde coroane suedeze (340,1 milioane dolari).

"Saab isi va reformula propunerile de reorganizare, care vor include concentrarea activitatilor de proiectare, de inginerie si de productie in Suedia", potrivit unui comunicat al producatorului auto, care precizeaza ca reorganizarea va dura trei luni si va avea nevoie de finantare independenta.

Opel, primul dintre producatorii europeni care a cerut sprijin guvernamental, are nevoie in prezent lichiditati de 3,3 miliarde euro (4,15 miliarde dolari), pentru a putea supravietui, in conformitate cu declaratiile unei surse din cadrul companiei citata de presa germana si preluata de NewsIn.

Potrivit sursei citate, reprezentantii Opel au revenit deja la Berlin cu o cerere mai mare, dupa ce initial solicitasera garantii pentru credite de 1,8 miliarde euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri