1 / 3

1. GM in negocieri pentru a scapa de Opel

General Motors (GM) este in negocieri cu producatorul canadian de piese auto Magna International si holdingul belgian RHJ pentru vanzarea Opel, dupa ce initial a avut 3 oferte, potrivit GM Europe.

Guvernul german doreste ca grupul canadian Magna International Inc. sa preia operatiunile europene ale GM, sprijinul acordat prin garantii de stat ar putea fi de 4,5 miliarde euro, anunta Wall-Street Journal.

In cazul semnarii cu Magna, compania americana General Motors va detine 35%, banca ruseasca Sberbank ar detine 35% si Magna 20%.
GM prefera oferta RHJ si este de parere ca Germania nu va bloca vanzarea catre RHJ, riscand un posibil faliment al Opel.

"Vom continua discutiile pentru preluarea Opel de catre Magna sau RHJ", a declarat John Smith, negociatorul sef in cadrul tranzactiei, care considera ca negocierile cu guvernul german sunt pe drumul cel bun.

Pana la finalizarea unui acord, Opel este gestionat de o societate finantata prin credite publice. Daca partile nu ajung la o intelegere, tranzactia va fi finalizata de grupul Opel, care detine 65%, dupa intrarea GM in faliment.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri