Sistemul common-rail CRS2-18-OHW

Sistemul common-rail CRS2-18-OHWBosch dezvolta in prezent sistemul common-rail CRS2-18-OHW cu o presiune de pana la 1800 bar. Sistemul functioneaza cu un injector nou prevazut cu o supapa electromagnetica pentru egalizarea presiunii, precum si cu un volum suplimentar de carburant la presiunea rampei, integrat in injector.

Spre deosebire de modelele anterioare, sistemul asigura un consum redus de carburant si, in consecinta, un nivel si mai scazut al emisiilor de CO2.

La functionarea de tip Off-Highway, Bosch a luat in considerare cerintele stricte cu privire la durata de viata si compatibilitatea carburantului, dar si conditiile dure de functionare a vehiculelor.

Sistemul este destinat utilajelor agricole si celor de constructii, dar si utilajelor industriale de pana la 130 kW echipate cu motoare de 4 cilindri si de pana la 200 kW, echipate cu motoare de 6 cilindri. De asemenea, sistemul poate fi o solutie eficienta pentru vehiculele comerciale usoare si grele. Modelul CRS2-18-OHW va intra in productia de serie la mijlocul anului 2012.

Sistemul de injectie common-rail CRSN3.3

Sistemul de injectie common-rail CRSN3.3Sistemul de injectie common-rail CRSN3.3 este conceput atat pentru segmentul Off-Highway, cat si pentru vehicule comerciale.

Este vorba despre variantele de motorizare cu 4 pana la 16 cilindri, care dezvolta puteri situate intre 200 si 560 kW.

Pornind de la injectorul actual cu o presiune de 1800 bar, Bosch a adaptat sistemul CRSN3.3 la o presiune de injectie situata intre 2000 si 2500 bar. In ciuda presiunii mai mari, pentru antrenare, aceste pompe consuma o putere egala sau chiar mai mica decat modelele anterioare, eficienta sistemului fiind, astfel, sporita.

Datorita presiunilor ridicate de injectie, sistemul CRSN3.3 permite respectarea prevederilor standardului de emisii Tier 4 destinat segmentului Off-Highway, care va intra in vigoare in viitor.

Presiunea este formata de pompa de inalta presiune CP4, derivata din aplicatiile pentru autoturisme.

Pompe de inalta presiune pentru sistemele common-rail

Pompe de inalta presiune pentru sistemele common-railIn lumina viitoarelor standarde de emisii poluante, producatorii de autovehicule si motoare isi adapteaza gama de produse de la modelele cu pompa in linie, la cele cu sisteme common-rail.

Sunt vizate mai ales noile piete, ca cele din India si China. In acest sens, Bosch a dezvoltat pompele de inalta presiune CB, care pot fi montate direct in unitatile de propulsie existente, dar si in noile motoare.

Din gama CB de inalta eficienta fac parte pompele de inalta presiune cu ungere separata CB 08, CB 18, precum si CB 28. Modelul CB 08 poate fi utilizat in sistemele common-rail cu presiunea de injectie de pana la 1600 bar si puterea maxima de 60 kW.

Modelul CB 18 este conceput pentru sisteme cu presiunea de pana la 1600 bar si o putere maxima a motorului de 100 kW, varianta CB 28 are presiunea de pana la 1800 bar si este conceputa pentru motoarele care dezvolta o putere maxima de 200 kW.